Забирають їхні власні авто: в Україні податкова взялась за таксистів-«грачів»

Про це повідомили в Державній податковій службі

На Київщині у водія конфіскували персональне авто, на якому він надавав платні послуги з перевезення пасажирів. Про це інформує Державна податкова служба.

Як зазначається, співробітники ДПС у Київській області спільно з Нацполіцією задокументували факт надання послуг перевезення пасажирів, неофіційно зайнятою фізичною особою, яка не зареєстрована як суб’єкт підприємницької діяльності.

За порушення порядку провадження господарської діяльності на водія таксі склали протокол за ст. 164 Кодексу України про адмінправопорушення та вилучили авто, як знаряддя протиправної діяльності.

За даними Української таксомоторної асоціації, на сьогодні у перевезеннях пасажирів в режимі таксі бере участь близько 220 тис. осіб, тобто 1,1% від економічно активного населення, але переважна більшість з яких не зареєстровані як суб’єкти підприємницької діяльності.

ДПСУ наголошує, що у розумінні Господарського кодексу діяльність таксистів є підприємницькою діяльністю й при наданні послуг таксисти зобов’язані проводити розрахунки через касові апарати та надавати споживачам розрахункові документи.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень