Здача квартири в оренду, таксисти й няні: податкова прийде до кожного українця

Аби мінімізувати побутовий тіньовий ринок і збільшити надходження до бюджету

В Україні планують оновити податкове законодавство і таким чином скоротити побутовий тіньовий ринок. Для цього нардепи збираються ухвалити низку законопроєктів, які торкнуться багатьох українських сімей.

У Комітеті з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів нині розглядають три проєкти законів, які стосуються практично кожного українця, розповів аналітик «Вокс Україна» Олег Іванов.

Перша ініціатива передбачає введення декларування податків для родин. Декларації мають стати обов'язковими не для всіх, а за певних умов: у разі отримання державної допомоги або якщо в родині займаються сімейним (незадекларованим) бізнесом. Приміром, якщо сім'я здає в оренду іншу квартиру, або чоловік нелегально таксує, у такому випадку сім’я має про це заявити й подавати декларацію.

Другий законопроєкт передбачатиме створення нової форми господарської діяльності, яка підійде тим, хто нині займається неофіційним бізнесом: знову-таки, здає квартиру в оренду чи надає послуги таксі тощо. Про отримання грошей таким способом можна буде заявити, і перший час це не буде оподатковуватися.

Третій проєкт закону, який стосується домашніх працівників, уже пройшов перше читання. 

Якщо наймається няня, кухар чи опікун з догляду за літніми людьми, так само передбачається, що сімʼя, яка таку людину наймає, повинна повідомити про це податкову, — розповів Іванов.

Джерело: hromadske

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень