ПДВ і військовий збір: відомо наскільки зростуть ці податки 

Ймовірно вже в липні 

В Україні зросте податкове навантаження. Відчує це кожен. У бюджеті бракує  400 млрд грн, і щоб закрити цю «діру» необхідно підвищити основні податки. Збільшення ставок уже опрацьоване, і впровадити їх мають цього року. Швидше за все, вже в липні. 

Військовий збір підвищать до 5%. Цей податок платить кожен українець зі своїх зарплат, пенсії, стипендій і інших доходів. Сьогодні ставка податку складає 1,5%. За підрахунками, збільшення податку на 3,% принесе в бюджет 94 млрд грн.

В уряді планують підвищити і податок на додану вартість (ПДВ). Зараз ставка на рівні 20%. 

Точне рішення, на яку суму треба підвищити податок, поки не ухвалили. Або на 2%, або на 3%. Не менше, – кажуть в уряді.

Це додатково до 120 млрд грн. Але збільшення ПДВ одразу призведе до збільшення суми у чеках будь-якого магазину в Україні. Тобто крім збільшення військового збору, ще більше українці платитимуть при купівлі товарів і продуктів. 

Ще збільшити надходження до бюджету має принести економічне бронювання, але в якому саме форматі воно працюватиме - поки не вирішено остаточно. Але за підрахунками фахівців, треба аби бронювання приносило ще 200 млрд. Цього планують досягти, якщо дозволять брати участь у бронюванні ФОПам. 

Джерело: OBOZ.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень