Водіям на замітку: що означає дорожній знак із двома молотками

Символ молотка на дорожніх знаках може викликати запитання у багатьох водіїв, оскільки він не є поширеним

Колаж: Главред

На дорогах можна натрапити на знаки, які використовуються досить рідко, через що деякі водії забувають про їхнє значення або навіть не звертають уваги на вказівки. Одним із таких знаків є зображення двох перехрещених молотків.

Що означає символ молотка

Найчастіше молоток асоціюється із працею, будівництвом та виконанням робіт.

У контексті дорожнього руху символ молотка використовується для вказівки на необхідність дотримання певних правил у робочі дні, коли тривають ремонтні роботи або інші активності, які можуть вплинути на дорожній рух.

Часто цей символ використовується в комбінації з іншими знаками, що вказують на обмеження чи заборони, пов'язані з певними робочими умовами. Тож, коли водій бачить знак із молотком, це сигнал про те, що слід бути уважним і дотримуватися специфічних вказівок.

Що означає знак із двома молотками

Знак молотка на дорозі, зокрема два перехрещених молотки, є спеціальним позначенням, яке має свій номер у правилах дорожнього руху — 7.4.2, і називається «Час дії», зазначили в ПДР України.

Цей знак використовується для позначення того, що вказане місце має специфічні обмеження на зупинку або рух в робочі дні.

 

Наприклад, якщо водій бачить знак «Зупинка заборонена» з додатковим знаком із двома молотками, це означає, що заборона діє лише протягом робочих днів, а вікна для зупинок відкриваються на вихідні.

Нюанси із знаком «Час дії»

Дія знаку «Час дії» не поширюється на святкові дні, які випадають на будні, якщо ці свята позначені червоним кольором у календарі. Ще один важливий момент стосується часу дії знака «Час дії».

Багато водіїв вважають, що «два молотки» втрачають свою силу в п’ятницю о 19:00, коли починається дія знаків «Зупинка заборонена по парних/непарних числах». Однак насправді вихідний день розпочинається о 00:00 суботи, і знак перестає діяти лише в цей час.

Джерело: Главред

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень