Більшість не здогадується: що за таблички з цифрами на трасі – цікавий факт

В правилах дорожнього руху є багато різноманітних дорожніх знаків, але чи знаєте ви, що означають цифри на дорозі?

Мабуть, усі хоч раз у житті звертали увагу на невеликі сині таблички з цифрами вздовж доріг. Але чи задумувались ви що означають ці цифри на дорожніх знаках?

Що означають цифри вздовж дороги

Як повідомляє державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України, це інформаційно-вказівний кілометровий знак. Він вказує відстань від початку дороги і є надзвичайно корисним для орієнтування, пише видання «Главред»

Їх використовують для позначки розташування того чи іншого об’єкту. Найчастіше, це хороший орієнтир під час надзвичайних ситуацій, ДТП, чи ремонтних роботах.

Припустимо, ви знаходитеся біля таблички з позначкою 45 на дорозі М-01 Київ – Чернігів – Нові Яриловичі (на м.Гомель).

 

Оскільки кілометри рахуються від початку дороги, у цьому випадку від Києва, ви – поблизу села Залісся, у Броварському районі, - йдеться в повідомленні агентства.

Тому, якщо хтось у вас запитає, що за таблички з цифрами на трасі, то знайте, що це «Кілометровий знак» (5.68), який вказує відстань від початку дороги (населеного пункту, державного кордону, місця прилягання до іншої дороги або від іншого об’єкта згідно з паспортом дороги) до місця встановлення знака.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень