Тариф зросте на 75%. Експерт комунальної галузі озвучив ціни на світло для населення у 2025 році 

З початку повномасштабного вторгнення тарифи для населення на електроенергію підіймали уже двічі 

Тариф на світло для населення в Україні неминуче зросте після завершення опалювального режиму. 

На наступний рік електроенергія буде близько 6,5-7 грн, я вам гарантую! Прямо в ефірі я вам говорю. Вартість для населення буде! Я думаю, два-три роки, і ми будемо сплачувати за електроенергію приблизно 8-9 грн, - каже  голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

За його словами вартість електроенергії зросте на 50-75%. Підіймали тарифи на електроенергію з початком повномасштабного вторгнення уже двічі. Влітку 2022 року з 1,68 гривні за кіловат до 2,64 гривні за кіловат. У червні 2024 року тариф підняли знову - до 4,32 гривні за кіловат. 

Збільшення тарифів у 2025 році уже анонсували представники ДТЕК та YASNO. Озвучували українцям й реальну ринкову вартість електроенергії, це близько 7 гривень за кіловат.  

Нагадаємо, що Міненерго пов'язує різке зростання тарифу на електроенергію із російськими обстрілами. Адже для відновлення пошкоджених мереж необхідні гроші. 

Водночас у компанії Yasno - запевняють, що зростання тарифів на світло - не буде. Але у заперечені топ-менеджера команії немає згадки про наступний рік, і про перегляд тарифу після завершення опалювального сезону, як було уже дві за час великої війни в Україні. 

Відомо, що українці мають можливість заощаджувати електроенергію за умови наявності у своїй оселі двозонних лічильників. Якщо використовувати енергозатратну побутову техніку у нічний період, а саме з 23.00 до 7.00, можна сплачувати за кіловат-години рівно 50% від повної вартості, а саме 2,16 грн. Мінімальна вартість купівлі та встановлення такого приладу - близько 2500 грн.

Джерело

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень