«Конкретно я вакцинуватися не планую», - Сільковський. Чому українці не хочуть щеплюватися від COVID-19

Лікар із Рівного пояснив – кому все ж варто пройти щеплення. І чим

Більшість українців не готові вакцинуватися від коронавірусу. Навіть у разі безкоштовно доступної вакцини. Про це свідчать дані соціологів.

Приблизно така ж думка рівнян.

Що спричинило таку ситуацію – ми запитали відомого лікаря з Рівного Павла Сільковського.

- На мою думку, причин для відмови від вакцинації дуже багато. Одна з найголовніших - недовіра до якості вакцин і страх, що людей обмануть.

 

Важлива причина також - надлишок фейкових даних, сумнівних експертних висновків на фоні майже повної відсутності нормальної роз‘яснювальної роботи компетентних органів.

 

Все це разом плюс ще низка факторів не сприяють росту довіри до вакцини від COVID-19.

 

Майже за рік карантину люди стомилися боятися, адаптувалися до нової реальності і вже навіть перспектива захворіти не є такою страшною. В порівняні з тривожною невідомістю, яку несе в собі нова вакцина.

На запитання Радіо Трек, чи планує сам Павло Сільковський вакцинуватися від COVID-19, він відповів, як і більшість українців.

І пояснив чому:

- Конкретно я вакцинуватися не планую.

 

Але моя мотивація така: я мав підтверджений ковід, і на моє переконання, таким людям вакцинація не є необхідною. Попри те, що є певний скепсис щодо тривалості імунітету після ковіду, низка вчених звертають увагу на переконливі дані стосовно того, що імунітет все-таки стійкий і тривалий.

 

Тому я поспішати не буду.

 

Якщо хтось думає закинути мені: сам не вакцинується, а нас агітує, - маю сказати, що ні, я нікого не агітую ні за, ні проти.

 

Більше того, від самого початку карантину я закликав не панікувати і не ховатися тих, хто має молодий вік і не має супутніх патологій.

 

Але якщо ви докладали зусиль, щоб берегтися стільки часу і змогли вберегтися досі, то є можливість вакцинуватися і нарешті стати вільнішим у своїх обмеженнях.

 

У такому разі не зовсім розумно уникати вакцинації.

Щодо того, вакцини яких виробників радить медик тим, хто таки вирішить отримати щеплення, Павло Сільковський каже:

- Якщо говорити про конкретні вакцини, то найбільшу довіру викликають ті, якими прямо зараз вакцинують своїх громадян, наприклад, Ізраїль і США (це Pfizer/BioNTech німецько-американського виробництва, -ред.).  

 

Окрім того, що там дуже відповідально підходять до безпечності вакцин, на момент початку вакцинації у нас, там вже буде вакциновано мільйони людей і буде час спостереження, який зможе підтвердити тезу про безпечність такої вакцини.

 

Але, звичайно, є певні сумніви стосовно того, чи зможе отримати Україна ці вакцини в достатній кількості.

Зауважимо, що за даними на 2 січня в Ізраїлі ввели вже понад 1 мільйон доз вакцини. Це майже 12% населення, кому вже зробили щеплення.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень