Не було кого інфікувати, тож ліберальний локдаун – не спрацював? Про пандемію висловився лікар з Рівного

Інфікувати вже сильно і не було кого (с)

Відомий на всю Україну лікар-анестезіолог з Рівного Павло Сільковський стверджує, що спад захворюваності на ковід почався ще до Нового року.

Його спостереження, опубліковані у Фейсбуці, викладаємо без змін:

-         Я думав, що реальний спад захворюваності на ковід почнеться десь за місяць після нового року, коли перехворіють ще ті, які будуть інфіковані на масових новорічних святкуваннях. Але спад почався ще до того. І навіть відкриті до ранку на новий рік ресторани, застілля на квартирах, святкування без масок не викликали нового підйому.

 

Не викликали тому, що інфікувати вже сильно і не було кого. Суперспредери перехворіли, а ті, які мали можливість ховатися до, заховалися і під час новорічно-різдвяного циклу святкувань і гулянь.

 

Через тиждень після нового року в Україні почався локдаун. Як його назвали чиновники - ліберальний. І цікаво було почути від тих же чиновників, що хвороба, за їх трактуванням, пішла на спад саме через ліберальний локдаун.

 

В Європі за кількістю випадків дещо відстали. Жорсткі обмеження і такий же контроль за їх дотриманням розтягнули захворюваність у часі. Але потроху вони теж підтягуються. З тією різницею, що у них почалася масова вакцинація.

 

Чиновники є чиновники. Що в Європі, що в Україні. Наші сказали, що перемога за ліберальним локдауном. У тих версія буде дещо іншою. І коли незабаром хвиля піде на спад, у них, найімовірніше скажуть, що перемогли ковід завдяки вакцинації. І це виглядатиме цілком правдоподібно.

 

А нащадки, які зараз вчаться дистанційно, писатимуть монографії, що це черговий приклад єдино можливого варіанту перемоги над пандеміями. І що завдяки стадному імунітету досягти цього було б неможливо.

Цікаво, що про наслідки зимового локдауну влада пообіцяла повідомити згодом. 

Зауважимо, що українців теж планують вакцинувати найближчим часом.

А от щодо кількості інфікованих, то минулого тижня щодня на Рівненщині виявляли близько сотні інфікованих. Сьогодні, 30 січня, штаб з протидії поширення корона вірусу при ОДА повідомив про 116 нових випадків інфікування ковідом.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень