«Будь журналістом», - те, що ВИ завжди хотіли, але не могли сказати журналістам. Саме так (ВІДЕО)

Людину, яка зможе це повторити, ми беремо на роботу

[media=184569]

Не можна сказати, що це відео рве мережу, але…

Люди, які його сотворили, заслуговують оплесків.

Редакція Радіо Трек аплодує, стоячи:

Натисніть плей для перегляду

УВАГА

Якщо ви зможете вивчити цей текст і повторити в манері, зафіксованій на відео, то просто йдіть до нас, на Радіо Трек. Ми одразу беремо вас на роботу.

Ось оригінальний ТЕКСТ:

Будь журналістом, казали вони! Показуй правду! Знімай важливе! Розповідай про головне ! Ви всі брешете! Не треба мене знімати! Приберіть камеру. Я не буду вам нічого говорити – ви все одно це не покажете. Вам заплатити. Відійди, ніщеброд.


Будь журналістом казали вони. Вступи в університет, відучись 5 років, ходи на пари. Там тебе все одно нічого не навчать. Навчить тільки робота. Сувора практика.


Будь журналістом, але не будь таким неучем. Де ти вчився взагалі? В тебе хоч початкова освіта є?
 

Будь журналістом, казали вони. Називай конкретні цифри, говори факти, перевіряй інформацію! Запитуй у перехожих! І у цієї жінки біля метро! Питай про політику в діда-бджоляра! Де в твоєму сюжеті проста людина? Запиши експерта! Хто такі ці експерти? Де ви його знайшли. Не роздмухуй паніку! Не можна розносити паніку! Називай хвороби смертоносними і виділяй цифри панічними інтонаціями.

 

Будь журналісткою, казали вони. Будь репортеркою! Будь журналісткинею. Будь кореспонденткою! Будь кореспонденткинею. Будь оглядачкою. В журналіста немає статі. Є Тільки камера і мікрофон. А ще штатив. Взяла і понесла штатив. Тобі ж не важко понести штатив.

Наталка Нагорна -- крутезна

Зйомка має бути простою. Знімай на фотік. І на квадрік. І на камеру з інфрачервоною зйомокою. Підзніми на телефон. І на гоупро. І з іншого ракурсу. І замов графіку. Зніми постановочну реконструкцію. Це все не підходить. Сюжет має бути природнім. І ефір через півгодини. Ми не встигаємо змонтувати. Давай як є. Ти ж журналіст.


Просто будь журналістом. Це ж навіть нічого вміти не треба. Тільки, писати. Тільки питати, трохи говорити, лише аналізувати. І все. Приїхав, зняв, записав, написав, змонтував. На зйомці побили? Не побили? Добре! В ефір встигли? Не встигли/ отримай. Все вільний, в тебе є шість годин на дорогу, помитися та сон.


Просто будь журналістом. Їзди у відрядження 180 днів на рік. Не треба бачити родину. Подивляться по телевізору. Хай хоч хтось дивиться тебе по телевізору Мама, привіт. Хай всі сусіди годують твого кота по черзі. Не закохуйся. Секс придумали вороги, аби відволікти нас від журналістики. Займайся журналістикою. І спортом. Спорт потрібен, аби мати витривалість та силу, щоб займатися журналістикою.


Будь журналістом, казали вони. Емпатія – найголовніше, що в тебе є. Люби людей. Допомагай людям. І о 5 ранку теж! Ти журналіст! Яке спати? Тебе і так люди ненавидять. Всі, всі тебе ненавидять. Ти брехун. Тобі що важко допомогти людям? Всі ви однакові. Вам зрозуміло сказали – приїдьте і всіх налякайте. Особливо, голову сільради. В мене є для вас тема, але говорити я нічого не буду, бо я вас журналістів знаю. Ну, я вам розкажу, а ви зніміть.


Будь журналістом на війні казали вони! Показуй вогонь боїв, дивися смерті в обличчя, розповідай про перемоги, фіксуй поразки, говори про смерть. Не знімай загальних планів. Знімай середні плани. Перевдягай одну й ту саму каску з кількох бійців по черзі. Знімай тільки героїв. Але герої мабуть бути в пікселі.


Нікого не героїзуй. Всі скурвлюються. Воюють прості хлопці. Знімай простих солдат. Зніми про борщ, зніми про годівничку, зніми про конкурс на найкращий РОП. Обстріли саме через тебе. Якось до нас приїхали журналісти після обстрілу і потім по нам знову почали стріляти. Знімайте без прив'язки до місцевості. Ні, краще не приїжджайте.


Не приїжджайте. Працює снайпер. Знизьте інформаційну активність. Бригада закрита на три дні


Покайтеся, журналісти, ви спеціально приховуєте втрати. Де інформація про загиблих. Називайте імена. Ми хочемо знати наших героїв у обличчя. Ви, журналісти – безсовісні , чому родичі знову дізналися ім'я загиблого з твого сюжету. Ви робите собі рейтинги на загиблих.


Отримай акредитацію, пройди курси, отримай картку оос, переоформлюй її кожні півроку.


Будь журналістом, казали вони. Просто будь журналістом, хіба це так складно? Вдягни костюм, вдягни сорочку, спідницю та каблуки. Знімай на свинофермі. Втікай під час розстрілів демонстрації. Вдягни бронежилет. Зніми цей бронежилет – це лише понти. Він тебе не від чого не врятує. І застібни каску – штаб збороняє ходити без каски. Розстібни каску – зламає хребці. Застібни каску – для чого тобі придумали лямочку на шоломі? Просто будь природньою. І запишись попередньо на грим.


Просто будь журналістом. Віддавайся емоціям. Це ера суб'єктивної журналістики – ти можеш дозволити собі плакати чи сміятися в кадрі. Тільки бережи нерви. Пий заспокійливе. Хай твій психолог відслідковує твої неврози через соцмережі. Хай психотерапевт слідкує за дозами препаратів. Твій психіатр – поки у майбутньому. Головне, щоб ніхто не знав про твої спроби суїцида. Посміхнися людям. Глядач любить дивитися на твоє усміхнене обличчя.


Стань рівно і розповідай – стільки-то загинуло на війні, а ось Діанка померла від раку, а це народилася панда.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень