«Якщо я керую містом, то я керую тим, ким хочу», - міський голова про новий регламент Рівнеради

Право міського голови обирати своїх заступників та секретаря міськради хочуть взяти на себе депутати. Такі зміни пропонують внести у новий регламент Рівнеради, обговорення якого вчергове відбулося сьогодні. Міський голова Володимир Хомко проти таких змін і каже, буде відстоювати, аби цей пункт залишився незмінним:

 

  

- Головне для мене спірне питання – це хто вносить кандидатури заступників. Очевидно, що я буду наполягати на тому, що це вносить міський голова. Пропонують, що окрім міського голови, можуть вносити і депутати. Це абсурд, тому що тоді порушується керівна вертикаль в місті. Такого ніде в світі немає. Абро я не керую містом, або я керую містом. Якщо я керую, то я керую тим, ким хочу.  Друге питання, що оцінку вони можуть поставити, не підтримати мою кандидатуру можуть, але вношу я. Так само і секретаря – по закону вношу я, вони можуть не підтримати. Але я для того проводжу консультації до моменту внесення, щоб не було ніяких колізій.  

 

 

До слова, хто посяде крісло секретаря Рівнеради після Олексія Муляренка, Володимир Хомко поки не знає.

Між тим, окрім вже зазначених змін, новим регламентом пропонується не виносити на сесію проекти рішень, які попередньо не були розглянуті відповідною постійною комісією і не оприлюднені за 20 днів до сесії, як того і вимагає Закон, але за винятком кількох випадків, передбачених законодавством. У разі нагальної потреби, проекти, які все ж розглядають під час сесії без попереднього обговорення і оприлюднення, мають стати загальнодоступними одразу після винесення рішення.

Крім того, депутати не мають права голосувати руками - у разі, якщо електронна система голосування не працює, депутати мають голосувати шляхом проголошення свого рішення по кожному з питань. Між тим, за час тимчасової відсутності депутата у залі сесії, він зобов’язаний  вийняти свою картку для голосування з пульту. А результати голосування під час засідання депутати мають право отримати або в перерві або ж після закінчення сесії – на вимогу обранця.

Таким чином, робоча група з регламенту у складі 10-ти чоловік розглянула понад чотири десятки пунктів і, вочевидь, збиратимуться ще раз, оскільки новий регламент мають затвердити на черговій сесії, яка попередньо запланована на 12 травня.  

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень