«Якщо контрабандисти мають ще літаки, ми готові їх прийняти»: яка доля тепер в АН-21? (ФОТО)

Літак з досить цікавою історією

Фото Радіо Трек

Історична подія для рівненського летовища відбулася сьогодні, 21 січня. До військової частини Миколаєва передали конфіскований літак. Підписати документи про передачу повітряного судна приїхав заступник Міністра юстиції України з питань виконавчої служби Андрій Гайченко.

Фото Радіо Трек

У 2016 році літак  конфіскували у контрабандистів, які переправляли ним цигарки до Польщі.

З 2018 року повітряне судно перебуває на території рівненського аеропорту. Літак тричі намагалися продати через електронні торги. Мінімальна ціна становила близько 108 тисяч гривень, втім його ніхто не купив.

Фото Радіо Трек

Тож вже у грудні минулого року прийняли рішення про безоплатну передачу повітряного судна для військової частини А-1688.

Цей літак досить довго служив контрабандистам для втілення їхніх незаконних цілей, тож тепер нехай прослужить на користь закону та безпеки нашої країни, - прокоментував заступник Міністра юстиції Андрій Гайченко. 

Фото Радіо Трек

Це не перший літак, який рівненський аеропорт передав військовій частині у Миколаїв. Аналогічний АН-2, подарували минулого року, щоправда, у кращому стані. Тоді судно вилучили у власника, який мав проблеми з документами на нього. 

Яка доля тепер чекає на переданий АН-2, розповів заступник командира морської авіаційної бригади, підполковник Станіслав Курінний.

Фото Радіо Трек

В нас вже є попередня домовленість з Вінницьким авіаційним заводом, який погодився прийняти на ремонт літак та двигун.

Кошти на ремонт виділили з бюджету збройних сил України. Тож прямо на рівненському летовищі повітряне судно розберуть та направлять до Вінниці.

Там проведуть  оцінку технічного стану та укладуть договір  на ремонт літака та двигуна. 

Фото Радіо Трек

Підполковник Курінний сподівається, що до кінця цього року ремонт залізного птаха завершать. З Вінниці оновлений літак вже "на своїх крилах" прилетить до Миколаєва.  

Ми знаємо, що літак у надійних руках, адже у вінницького заводу є досвід.  В кінці минулого року вони вже відремонтували один наш літак АН-2, - зауважив Станіслав Курінний.

Фото Радіо Трек

Повітряне судно будуть використовувати для забезпечення виконання завдань іншими бойовими підрозділами. Це легкий транспортний літак, здатний виконувати польоти з непідготовлених аеродромів. Крім того, може виконувати завдання повітряної розвідки. 

Фото Радіо Трек

Вже незабаром подарований АН-2 відправиться у Вінницю аби отримати "нове життя" на благо держави. 

Фото: Юрій Кульчинський

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень