Якась магія: Клопотенко назвав 9 продуктів, які допомагають схуднути

Їсти та не товстішати реально

Тема «хочу їсти та худнути» певно ніколи не втратить актуальність, а напередодні літа вона стає ще й сезонною.

У переважній більшості, наскільки мені відомо, це так не працює. Ви радше можете дослідити, скільки калорій їсти на день, і рухатися в цьому напрямку, можете дотримуватися специфічної системи харчування, гарною буде середземноморська дієта, або, найкраще, заручитеся підтримкою дієтолога.

Ну бо просто їсти щось специфічне і худнути – тема утопічна й існує десь хіба що у світі Гаррі Поттера.

 

Але хороші новини в мене таки є. Є певні продукти, котрі в адекватних кількостях не сприяють набору ваги, покращують ваш метаболізм і врешті, у сумі з якимись більш серйозними діями, можуть таки допомогти схуднути.

Позаяк вислів «спалювати жир» в моїй голові асоціюється зі спаленим на пательні салом, я порадився з експерткою Марією Федоренко, котра допомогла в цьому невеликому дослідженні про чарівні продукти, що можуть допомогти схуднути.

Але перш ніж ви поринете у світ нежирних білків і клітковини, ще раз нагадаю, що прописувати собі дієту самостійно не варто. Дієтологія – це серйозна історія, котра вимагає консультацій з експертами не менше, ніж медицина.

ЩО ДОПОМАГАЄ ШВИДКО СХУДНУТИ?

ЖИРНА РИБА

Жирна риба – це смачно і неймовірно корисно. І хоча ви тут можете подумати, що я десь щось наплутав, але все так – жирна риба допомагає спалювати жир. Річ у тім, що риба є чудовим джерелом високоякісного білка.

Перетравлення білка забезпечує суттєве відчуття ситості та підвищує швидкість метаболізму значно більше, ніж перетравлення жиру чи вуглеводів.

 

До того ж омега-3 жирні кислоти мають здатність допомагати зі скиданням зайвої ваги.

Дієтологи радять їсти дві порції жирної риби на тиждень, щоб відчути позитивний результат, але не перебрати з жирністю.

ЯГОДИ

Ягоди є низькокалорійними продуктами, повними поживних речовин. Завдяки високому вмісту вітамінів і мінералів, вони забезпечують відчуття ситості більше, ніж така сама за кількістю калорій солодка закуска.

Окрім того, у ягодах значно менше фруктози, ніж у фруктах, а тому вони виходять на перший план у цій категорії продуктів. Приємний бонус – і свіжі, і заморожені ягоди мають однаковий ефект.

ЯЙЦЯ

Дослідження показали, що сніданок на основі яєць зменшує відчуття голоду та сприяє відчуттю ситості протягом кількох годин у людей із надмірною вагою та ожирінням.

Яйця також є чудовим джерелом високоякісного білка, який збільшує швидкість метаболізму приблизно на 20-35% протягом кількох годин після їди.

І хоча раніше яєчних жовтків уникали через високий вміст холестерину, наразі більшість цих тез були спростовані.

Звісно, йдеться про адекватну кількість яєць на тиждень – не більше 1-2 на день або 2-3 пару разів на тиждень.

ЛИСТОВА ЗЕЛЕНЬ

Капуста, шпинат, мангольд, салати та інша зелень – це просто ідеальні продукти для досягнення чи підтримання вашої ідеальної ваги.

Річ у тім, що вони містять клітковину та поживні речовини, які забезпечують ситість і водний баланс в організмі.

 

У результаті, додавши трохи зелені у свій раціон, ви зможете навчитися контролювати свій апетит і відчувати, коли ви справді голодні.

До того ж користі від зелені так багато, що переназвати причини, чому її варто їсти, буде значно довше і складніше, ніж просто покласти листячко шпинату у свою тарілку.

ХРЕСТОЦВІТІ ОВОЧІ

До хрестоцвітих зокрема належать броколі, цвітна капуста та брюссельська капуста. Як і інші овочі, вони багаті клітковиною і, як правило, неймовірно ситні.

Адже порівняно з рештою овочів, у цих дуже багато білка, котрий підвищує метаболізм і робить нас ситими. Тож завдяки поєднанню білка, клітковини та низької калорійності хрестоцвіті овочі – ідеальні продукти для включення в раціон під час схуднення.

КИСЛОМОЛОЧНИЙ СИР

Молочні продукти, як правило, містять багато білка. А одним із найбільш білкових молочних продуктів є білий сир. Саме тому споживання сиру просто чудовий спосіб забезпечити себе білком і додатково кальцієм. Деякі науковці навіть припускають, що може існувати зв’язок між споживанням кальцію та здоровою вагою, але в цій галузі необхідні ширші дослідження.

АВОКАДО

Авокадо – унікальний фрукт. У той час як більшість фруктів містять багато вуглеводів, авокадо натомість насичене здоровими жирами.

І попри те, що авокадо в основному жирний, він також містить багато води та клітковини, що робить його дуже поживним.

Окрім того, вміст жиру в авокадо допомагає засвоювати інші важливі вітаміни та антиоксиданти, тож невелика кількість цього продукту у салаті буде корисною з усіх боків, навіть тих, які ви можете хотіти прибрати.

Однак пам’ятайте про кількість, надто багато авокадо дасть надто багато жиру.

ПЕРЕЦЬ ЧИЛІ

Усі перці чилі містять капсаїцин – речовину, яка і робить гострий перець гострим. Нащо нам ця інформація?

Бо деякі дослідження показують, що капсаїцин може покращити швидкість метаболізму жиру в організмі та збільшити відчуття ситості.

 

Таким чином гострі перці можуть сприяти вашому здоровому схудненню.

Речовина навіть продається у формі добавок і є звичайним інгредієнтом багатьох комерційних бадів для схуднення. Але я за натуральність: додали трохи перчику в страву, тішитеся пікантним смаком і додатковими спаленими калоріями.

НАСІННЯ ЧІА

Насіння чіа є одним із найбільш поживних продуктів на планеті, попри свій розмір. У 30 грамах чіа міститься 13 грамів вуглеводів, 11 з яких – клітковина.

Таким чином, насіння чіа є одним із найкращих джерел клітковини у світі із вмістом 35% на свою вагу.

Завдяки цьому насіння чіа розширюються та перетворюються на гель у вашому шлунку.

Саме це наповнення і сприяє довгому відчуттю ситості, котре дарує навіть маленька порція цього насіння.

Із запропонованих продуктів виходить дуже приємний такий раціон, котрий, як бонус, може допомогти скинути трохи зайвої ваги. Варто лиш пам’ятати, що їжа – це про насолоду та здорові стосунки. Тому без фанатизму і з задоволенням!

Джерело: Євген Клопотенко

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень