Як правильно нанизувати шашлик на шампури, щоб м’ясо було максимально соковитим
Ключову роль грає не лише якість м'яса і температура в мангалі
Приготувати смачний шашлик – це справжнє мистецтво. На смак страви впливає буквально все: якість м'яса, компоненти маринаду і технологія смаження.
Виявляється, важливо не тільки «вгадати» з жаром, а й правильно нанизати м’ясо на шампури. Від цього теж залежить, чи буде шашлик смачним і соковитим
Поради по приготуванню і смаженню опублікувало американське інтернет-видання FOOD&WINE.
Правильна технологія приготування шашлику
- Потрібно обрати великі плоскі металеві шампури шириною трохи більш як 2 см.
- Нанизувати мариноване м’ясо треба, відступаючи від кінчика на декілька сантиметрів. А між шматочками м’яса потрібно залишити приблизно 1 см простору.
- Важливо прибрати залишки маринаду (включаючи шматочки цибулі та зелені), аби нічого не підгоріло.
Щоб трохи розм’якшити текстуру м’яса, потрібно накрити вже нанизані на шампур шматочки поліетиленовою плівкою, і трохи відбити його гладкою стороною молотка для м’яса.
- Смажити шашлики треба, поклавши кінці шампурів на мангал так, щоб вони підвішувалися.
Джерело: obozrevatel
Радіо Трек: НОВИНИ