Як правильно нанизувати шашлик на шампури, щоб м’ясо було максимально соковитим

Ключову роль грає не лише якість м'яса і температура в мангалі

Приготувати смачний шашлик – це справжнє мистецтво. На смак страви впливає буквально все: якість м'яса, компоненти маринаду і технологія смаження.

Виявляється, важливо не тільки «вгадати» з жаром, а й правильно нанизати м’ясо на шампури. Від цього теж залежить, чи буде шашлик смачним і соковитим

Поради по приготуванню і смаженню опублікувало американське інтернет-видання FOOD&WINE.

Правильна технологія приготування шашлику

  • Потрібно обрати великі плоскі металеві шампури шириною трохи більш як 2 см.
  • Нанизувати мариноване м’ясо треба, відступаючи від кінчика на декілька сантиметрів. А між шматочками м’яса потрібно залишити приблизно 1 см простору.
  • Важливо прибрати залишки маринаду (включаючи шматочки цибулі та зелені), аби нічого не підгоріло.

Щоб трохи розм’якшити текстуру м’яса, потрібно накрити вже нанизані на шампур шматочки поліетиленовою плівкою, і трохи відбити його гладкою стороною молотка для м’яса.

  • Смажити шашлики треба, поклавши кінці шампурів на мангал так, щоб вони підвішувалися.

Джерело: obozrevatel

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублено рюкзак із документами

Загублено рюкзак золотистого кольору на зупинці біля Сільпо біля автовокзалу. В ньому  документи, на прізвище Годунко, гроші та дитячі речі. Якщо хтось знайшов, повідомте за номером 0978401501.

Знайдено паспорт у Рівному

Вчора на проспекті Миру на переході біля "Фокстроту" було знайдено пластиковий паспорт України, на ім'я Мікаберідзе Максим Максимович 05.04. 2006 р.н, харківська прописка. Звертатись за телефоном 0979764361 - Богдан

У Рівному знайшли студентський квиток

У Рівному, 1 жовтня, на тротуарі, між Басів Кутом і Щасливим, знайшли студентський квиток. Він належить Січкару Григорію , студенту НУВГП.   Власника просимо звернутись за номером:  +380667642577 — Людмила

Більше оголошень