Як правильно нанизувати шашлик на шампури, щоб м’ясо було максимально соковитим

Ключову роль грає не лише якість м'яса і температура в мангалі

Приготувати смачний шашлик – це справжнє мистецтво. На смак страви впливає буквально все: якість м'яса, компоненти маринаду і технологія смаження.

Виявляється, важливо не тільки «вгадати» з жаром, а й правильно нанизати м’ясо на шампури. Від цього теж залежить, чи буде шашлик смачним і соковитим

Поради по приготуванню і смаженню опублікувало американське інтернет-видання FOOD&WINE.

Правильна технологія приготування шашлику

  • Потрібно обрати великі плоскі металеві шампури шириною трохи більш як 2 см.
  • Нанизувати мариноване м’ясо треба, відступаючи від кінчика на декілька сантиметрів. А між шматочками м’яса потрібно залишити приблизно 1 см простору.
  • Важливо прибрати залишки маринаду (включаючи шматочки цибулі та зелені), аби нічого не підгоріло.

Щоб трохи розм’якшити текстуру м’яса, потрібно накрити вже нанизані на шампур шматочки поліетиленовою плівкою, і трохи відбити його гладкою стороною молотка для м’яса.

  • Смажити шашлики треба, поклавши кінці шампурів на мангал так, щоб вони підвішувалися.

Джерело: obozrevatel

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублене службове посвідчення прокурора

Загублене службове посвідчення прокурора видане на імʼя Ваколюк Юлії Олександрівни. Прошу вважати недійсним.

Загублено рюкзак із документами

Загублено рюкзак золотистого кольору на зупинці біля Сільпо біля автовокзалу. В ньому  документи, на прізвище Годунко, гроші та дитячі речі. Якщо хтось знайшов, повідомте за номером 0978401501.

Знайдено паспорт у Рівному

Вчора на проспекті Миру на переході біля "Фокстроту" було знайдено пластиковий паспорт України, на ім'я Мікаберідзе Максим Максимович 05.04. 2006 р.н, харківська прописка. Звертатись за телефоном 0979764361 - Богдан

Більше оголошень