Від Ганни до Тетяни. Як змінювалися жіночі імена на Рівненщині з 1920 року

Таку інформацію зібрала й проаналізувала студентка НУВГП Олена Кожушко

А оприлюднив її у Фейсбук рівненський режисер Віктор Булига. Він написав:

Друга серія. "Імена Рівненщини". Такого "кіно" Ви більше ніде не переглянете ;) Запасайтесь попкорном і дивіться ;), воно, напевно, зацікавить більше представниць прекрасної статі (думаю вони будуть спостерігати за усіма перипетіями не менш азартно ніж за оголошенням результатів на Євробаченні ;) ), адже стосується цього разу жіночих імен якими у минулому столітті, починаючи з 1920 року, найчастіше називали мешканок районів Рівненської області, міста Рівне (Кузнецовськ з 1974 р.). Подяка за таку цікаву і навіть несподівану роботу Олені Кожушко - студентці НУВГП (прикладна математика), яка рік тому проявила ініціативу під час проходження практики у міграційній службі.
Для критиків можу сказати лише одне. Брались до уваги всі імена мешканок, які є у базі міграційної служби (тобто ті, які проживають чи проживали на Рівненщині). Комп'ютер підраховував усіх по рокам і населеним пунктам. Не увійшли лише ті, які народились на Рівненщині та з різних причин покинули її, не отримавши тут паспорт. Саме вони відсутні у цій базі. Тому помилок не може бути ;)
 

Нагадаємо, таке ж відео зробили раніше і щодо чоловічих імен. А от які імена батьки обирають своїй малечі сьогодні

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень