У Рівному стане більше студентів з Африки

На новий навчальний рік їх чекатимуть у рівненському «воднику»

Варто зауважити, що нині у НУВГП вже навчаються студенти з різних країн Африки – Камеруну, Лівії, Конго, Сенегалу, Анголи та Гани. Саме в цій західно-африканській країні нині перебуває завідувач кафедри економічної теорії, кандидат економічних наук Дмитро Нікітенко.

За його словами, пошуком потенційних студентів для українських вишів, в тому числі і для НУВГП, займається компанія, яка на цьому спеціалізується. В Гані це "освітній агент" Finite link consultant. Нікітенка рекрутингова компанія запросила як живий приклад серйозності намірів.

 Їм треба була людина з університету, яка знається на системі освіти в Україні.

Також, за словами науковця,

Біла людина у них не часто, особливо з вищої школи. Ставляться з повагою. Традиційно звертаютья не інакше, як «Бос».

Тож не дивно, що Нікітенка запрошували на місцеве радіо та телебачення.

З такою собі рекламою його профорієнтаціної роботи. Зацікавлені приходять на спілкування. Потенційні абітурієнти цікавляться різними спеціальностями: і водне господарство, і менеджмент, і бакалаврські програми, і магістерські.

Finite link consultant має досвід рекрутингу студентів на медичні спеціальності в Україні, тож приїзд Дмитра до Гани це також і пропагування відмінних від меднапрямку фахів, що їх можна здобути в Україні.

Україна має порівняльні переваги серед європейських країн, США, Канади  в першу чергу щодо вартості навчання і по-друге – до нас легко вступити.

Спілкування відбувається англійською, в Гані Дмитро перебуватиме три тижні. В найближчих планах - зустріч з школярами, поїздка з столиці Аккри до Обуасі.

Там будемо 3 дні. Ще через тиждень - їдемо в інше місце потенційної цільової аудиторії.

Все це за кошт рекрутингової компанії.

За щільним графіком зустрічей з можливими рівненськими студентами часу на відпочинок мало, – каже Дмитро Нікітенко.

Серед пам'яток - був великий базар у формі кола.

Аккра - великий мегаполіс і трохи небезпечно самому білому ходити. Обіцяли в останні вихідні привезти на океан, промочити ноги.

Між тим, Нікітенко оприлюднив на своїй сторінці у ФБ цікаве відео, що відображає місцевий колорит та традиції.  

Почув музику, побачив танці, подумав, що весілля у нашому дворі. А ні. Третій день похорону (святкування). Тепер розумію фразу "я ще танцювати буду на твоїх похоронах". Але тут це звучить в хорошому смислі.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень