Молодим науковцям та студентам області роздали майже 300 тисяч гривень (ФОТО)

Напередодні в Рівненській облдержадміністрації відбулося урочисте вручення премій

П’ятеро молодих викладачів-науковців отримали по 7 тисяч гривень премій за досягнення та інноваційні підходи в науці. Ще 86 студентів отримали майже по 3 тисячі за перемоги на олімпіадах та конкурсах наукових робіт. Зі слів заступника голови ОДА Світлани Богатирчук-Кривко, усього на отримання обласної премії надійшло 14 заявок. Тематика робіт була різноманітна, від економіки до машинобудування і цивільних правовідносин. У відборі переможців комісія насамперед враховувала регіональний аспект, тобто практичне застосування у різних галузях на території області.

Серед кращих молодих науковців - викладач технічного коледжу НУВГП Катерина Дейнека, Острозької академії Наталія ІванчукБогдан Рудик та Микола Мороз з НУВГП, Мирослава Олієвська з МЕГУ та викладач РДГУ Сергій Крайчук.

Останній каже, що такі премії стимулюють до наукової діяльності, адже на свою роботу витратив близько 4-х років:

- В мене була дуже специфічна робота, а саме - захист споруд під час вибухів. Тобто, якщо проводяться вибухові роботи в кар’єрі, є певні об’єкти, які конче необхідно зберегти. Тому, по моделі можна було прописати параметри і при максимальній потужності вибуху можна зберегти будівлю. По великому рахунку, це достойний мотиватор, для того, щоб займатися наукою в подальшому. Ці заходи потрібні, в принципі, тому я досить щасливий, що мене виокремили.

 

Роботи студентів теж різнилися тематикою.

Зокрема, студентка МЕГУ Юлія Царук здобула перемогу на Всеукраїнській олімпіаді із туризмознавства, створивши туристичний тур та розрахувавши його вартість:

- Потрібно було скласти тур, розрахувати його собівартість і скласти картку об’єкта. До дрібниць описати, як виглядає об’єкт, які історичні постаті були присутні чи проживали там. Я планую витратити кошти як справжній турист - поїду на відпочинок чи піду в похід в Карпати.

А от студент НУВГП Олександр Солоп, учасник конкурсу наукових, робіт зайняв одне із призових місць з роботою на бізнесову тему.

Олександр каже, що, на відміну від туризму, його бізнесова теорія менш реальна в нашій державі і далі в науку йти не планує:

- Ця робота показала наглядно, наскільки можна продуктивно реалізовувати свій бізнес за уже готовими моделями і наскільки це вигідніше, ніж звичайний бізнес. Це якийсь такий ідеалізм і воно, насправді, може бути реалізовано, але немає ініціаторів, немає підтримки малого і середнього бізнесу.

Серед студентів, що отримали премії, - молодь від першого до п’ятого курсів як вищих навчальних закладів, так і коледжів та закладів профтехосвіти.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень