Новий паспорт заважає їздити за кордон

Оскільки ID-картку не визнають у сусідній Білорусі, від її запровадження найбільше страждають мешканці північних районів

З 1 жовтня цього року Державна міграційна служба видаватиме лише біометричні паспорти для виїзду за кордон, тобто паспорти з чіпами. До цієї дати рівняни ще можуть встигнути виготовити нечіпований документ, вартість якого на 60 грн дешевша, ніж виготовлення біометричного документу. Ціна останнього – 562 гривні.

Крім того, відтепер паспорт громадянина України у вигляді ID-картки видаватиметься не з 16-ти, а з 14-ти років. Цей документ оформлятиметься на 4 роки, з 18-річного віку ID-картку видаватимуть вже на 10 років.

Про це в ефірі Радіо Трек повідомила керівник державної міграційної служби в Рівненській області Лілія Драпчинська.

Водночас, за її словами у власників ID-карток виникають проблеми під час перетину кордону з Білоруссю. Оскільки в‘їзд до цієї країни можливий за внутрішніми та закордонними паспортами, а Білорусь єдина держава, що не визнала українську ID-картку, її власникам доводиться терміново виготовляти закордонні паспорти, якщо до цього вони їх не мали. Адже, скористатися внутрішнім документом люди не можуть. Далі пряма мова

 

Білоруська сторона не визнає і взагалі погрожує денонсувати цей в‘їзд за внутрішніми паспортами і не визнає ID-картки. Тому наші діти з північних районів (там у нас 400 – 600 дітей вже отримали ID-картки) не можуть з ними за спрощеною схемою потрапити в Білорусь. Тому ми як альтернативу пропонуємо їм швиденьке виготовлення проїзних документів дитини за одну добу, або Оформлення паспорту для виїзду за кордон.

Нагадаємо, мешканці північних районів Рівненської області часто перетинають кордон з Білоруссю для збору ягід та грибів.

Між тим, за словами Лілії Драпчинської, нині кількість заяв на виготовлення закордонних паспортів вдвічі, а то й втричі більша, аніж п‘ять років тому.

За півроку на Рівненщині виготовляють понад 30 тисяч виїздних документів.

Керівник Державної міграційної служби в Рівненській області Лілія Драпчинська сподівається, що документи виготовляти стане простіше і швидше, коли ще 10 районів нашої області отримають відповідне обладнання.

Нині робочі станції працюють у Рівному, Дубно, Сарнах, Вараші

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень