В Україні зросла середня пенсія: скільки будуть платити та що з індексацією (ФОТО)

ПФУ підбив підсумки роботи за минулий рік

[media=178013]

У той час, як президент України Володимир Зеленський заявив, що Кабінет міністрів провалив стратегію підвищення пенсій, ПФУ повідомляє, що середня пенсія у 2019 році зросла на 437 гривень.

Як заявив глава Пенсійного фонду Євген Капінус, підбиваючи підсумки роботи за минулий рік, станом на 1 січня 2020 року середня пенсія склала 3083 гривень, повідомляє НАРОДНА ПРАВДА із посиланням на прес-службу ПФУ.

В січні 2020 року пенсії в Україні отримали 632,4 тисяч пенсіонерів-переселенців.


Загальна сума виплат – 3 мільярди гривень. Середній розмір склав 4714 гривень.

«Зокрема, щомісяця в Україні виплачували пенсію 11,3 млн пенсіонерам. Було призначено 378,8 тисяч нових пенсій. Також проведено 5 автоматичних перерахунків пенсій», – відзвітували в ПФУ.

До слова, в Україні осучаснення пенсій у березні, яке мало привести до зростання виплат на 8-12%, скасували, натомість індексація пенсій відбудеться у вересні 2020 року.


Крім того, відповідно до нової стратегії підвищення пенсій додаткове зростання виплат буде здійснюватися у кілька етапів.

Також повідомлялося, що пенсії в Україні планують підняти для працюючих пенсіонерів – згідно з рішенням, прийнятим на засіданні Кабміну 26 лютого, громадянам, що працюють, доплачуватимуть понад 500 грн за більш пізній вихід на пенсію.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Теги: пенсія
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень