Підприємці Рівненщини ризикують залишитися без пенсій

Через заборгованість зі сплати єдиного соціального внеску

Управління Пенсійного фонду України в Рівненській області закликає представників малого і середнього бізнесу вчасно оплачувати єдиний соціальний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за себе як за підприємця у розмірі, не меншому за встановлений законом мінімум (у 2019 році –  918,06 грн).

При цьому, обов’язок сплати єдиного соціального внеску не залежить від факту отримання чи неотримання доходу від підприємницької діяльності.

В пенсійному фонді звертають увагу, що відповідно до внесених змін до законодавства про пенсійне забезпечення вагомого значення набув страховий стаж, тобто,  період, за який сплачувались внески на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Саме наявність необхідних років страхового стажу визначає право особи на пенсійне забезпечення.

Період, за який наявна заборгованість з єдиного соціального внеску, не зараховується до страхового стажу.

Станом на 01 травня 2019 року понад 10,5 тисяч фізичних осіб-підприємців області мали заборгованість зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування в сумі  96,7 млн грн, а це – незарахований страховий стаж, що в подальшому вплине на майбутню пенсію.

Нагадаємо,  з 1 січня 2019 року для виходу на пенсію у віці 60 років необхідно мати 26 років страхового стажу. Кожного року кількість років страхового стажу, необхідних для призначення пенсії за віком у 60 років, буде збільшуватися на один рік та з 1 січня 2028 року становитиме не менше 35 років.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень