З 2021-го в Україні буде два різновиди ЗНО з української мови

Випускники самостійно обиратимуть, що здаватимуть

Якщо раніше абітурієнти складали українську мову та літературу як один іспит, то вже з наступного року тестування буде проводитися з української мови або української мови та літератури.

Про це повідомляє пресслужба Українського центру оцінювання якості освіти.

Тепер випускники, які завершують у 2021 році школи та планують вступ, будуть мати можливість самостійно обирати, яку роботу будуть виконувати під час ЗНО: або сертифікаційну роботу з української мови, або сертифікаційну роботу з української мови та літератури, - йдеться у повідомлені.

Після проходження ЗНО з української мови й літератури випускник матиме три оцінки: оцінка за державну підсумкову атестацію (ДПА), оцінка за ЗНО з української мови та оцінка за ЗНО з української мови та літератури. Тобто якщо учасник обере цей тест, то зможе вступати на будь-яку спеціальність.

Ті випускники, які не планують вступати до ЗВО, достатньо буде пройти ЗНО з української мови для отримання результату ДПА. Тест з української мови та літератури буде максимально наближеним до того, яким він і був раніше.

Так, ЗНО з української мови міститиме лише завдання з мови, а саме 39 завдань закритих форм (з вибором відповіді або на встановлення відповідності) та 1 завдання відкритої форми на надання розгорнутої письмової відповіді.

 

А ЗНО з української мови та літератури міститиме 24 завдання з української літератури та 39 - з української мови закритих форм, а також 4 завдання з мови відкритих форм з наданням письмової відповіді, - повідомила Тетяна Вакуленко заступниця директора Центру оцінювання якості освіти 

Стало відомо, що до ЗНО з української мови не включатимуть завдань на знання правил оновленого правопису.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень