В Україні призупинили прийом заявок на виплати від міжнародних організацій

Відомо, хто ще може отримати кошти

Перший етап прийому заявок на допомогу від міжнародних організацій завершився. Певний час українці не зможуть надсилати заяви на отримання виплат через платформу єДопомога.

Коли поновлять прийом заяв і чи отримають гроші ті, хто вже подав заяви – розповідаємо далі.

Чому призупинили нарахування допомоги й коли поновлять?

У Мінісоцполітики повідомили, що наразі понад 10 млн українців подали заявки на отримання допомоги від міжнародних організацій через єДопомога.

Призупинити прийом нових заявок вирішили через велику кількість неопрацьованих даних. Адже необхідно виплатити допомогу тим, хто вже подався раніше.

– На жаль, ресурси міжнародних організацій обмежені, саме тому Мінсоцполітики докладає максимальних зусиль задля збільшення кількості міжнародних організацій, що можуть надати грошову допомогу українцям, які постраждали від війни, – зазначили у міністерстві.

Водночас поновити прийом заявок планують після підтвердження від міжнародних організацій готовності знову фінансувати допомогу для українців. Точної дати наразі немає, як і приблизної…

Чи виплатять допомогу тим, хто подався раніше?

Про призупинення оформлення виплат Мінсоцполітики повідомило ще 27 вересня, відповідно, ті, хто подавав заявку раніше, кошти ще повинні отримати.

Варто зазначити, якщо ви припустилися помилки під час заповнення заявки, за вами залишається право надіслати її повторно. Такі заявки будуть прийняті та опрацьовані.

Для цього потрібно:

  • перейти на платформу єДопомога;
  • натиснути «Перевірити статус заявки»;
  • заповнити персональні дані та перевірити статус (за потреби натиснути «Відізвати та подати нову заявку»).

Пам’ятайте, рішення про надання допомоги та суму виплат приймають самі міжнародні організації.

 

Пріоритетними залишаються незахищені верстви населення, що мають певні соціальні статуси (особа з інвалідністю, пенсіонер, одинока мати або батько, багатодітна сім’я тощо).

Джерело: Факти ICTV

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень