Виплати українським бійцям: що треба знати про допомогу за лікарняними

Військовослужбовцям не виплачують допомогу за лікарняними

Українські військовослужбовці на час тимчасової втрати непрацездатності не будуть отримувати виплати за лікарняними.

Про це повідомляє «Соціальна інформаційна платформа».

Згідно з чинним законодавством, для військовослужбовців передбачені інші норми соціального захисту, через що на час тимчасової втрати непрацездатності вони не отримуватимуть виплати за лікарняними.

Натомість на час хвороби за військовими зберігається грошове забезпечення відповідно до обійманої посади, а дія воєнного стану передбачає додаткову грошову винагороду.

У разі хвороби чи отримання ушкоджень військовослужбовцям виплачують суму грошового забезпечення за останньою обійманою посадою за весь період непрацездатності.

Зазначається, що виплата здійснюється на підставі наказу командира.

Окрім цього, під час воєнного стану військовослужбовці можуть отримати іншу грошову допомогу. Захисники України, які отримали поранення (контузію, травму, каліцтво) під час бойових дій та які перебувають на стаціонарному лікуванні, мають право на грошову допомогу в розмірі до 100 тисяч гривень.

Чинне законодавство також передбачає, що якщо солдат проходить стаціонарне лікування з інших причин – він може отримати до 30 тисяч гривень на місяць.

Грошові виплати від держави не залежать від місця лікування – це можуть бути як військові, так і цивільні чи закордонні медичні заклади.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень