З вересня у Чехії змінилася процедура подання на гуманітарну допомогу

Для українців розробили спеціальний додаток

З 1-го вересня на гуманітарну допомогу треба подаватися за допомогою нового додатку, спеціально розробленого Міністерством праці та соціальних справ Чехії. Цей додаток дозволяє все вирішити без відвідування офісу, наголошує MPSV.

Розробники називають додаток простим, завантажити його можна за цим посиланням.

Важливо! Увійти в цей застосунок можна лише за допомогою електронного ідентифікатора (наприклад, BankID, мобільний ключ eGovermentu, NIA ID, Мій ID тощо).

Громадянам України найпростіше оформити банківську ідентифікацію у банку, в якому вони мають рахунок.

У новому додатку користувачі зможуть побачити, на якому етапі знаходиться їхній запит – результат процедури призначення допомоги та її розмір буде видно безпосередньо у додатку. Якщо буде потрібно щось виправити або доповнити, додаток повідомить про це.

У додатку можна заповнити заявку за 3 кроки: ввести персональні дані, потім, можливо, інформацію, про дітей і дані про доходи.

– Якщо всі дані будуть в порядку, гроші незабаром прийдуть на банківський рахунок. У випадку, коли ми дізнаємося, що щось потрібно виправити або доповнити, ми повідомимо вам безпосередньо в додатку.

 

З середини вересня ми також почнемо відправляти інформацію за допомогою SMS-повідомлень або електронних листів за вподобаннями заявника, – пояснив міністр праці та соціальних справ Маріан Юречка.

Детальніша інструкція - за цим посиланням або в інструкції нижче

Між тим, за допомогою цього додатка гумдопомогу можна буде подати впродовж поточного місяця. Заявки, що були подані онлайн до 1 вересня 2022 року, залишаються у старшій версії програми. В новому додатку побачити можна лише заявки, подані після 1 вересня.

Джерело: radioukrajina.cz

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень