Чи призначать субсидію на зиму українцям, які отримували допомогу за кордоном

Йдеться про виплати від міжнародних організацій та урядів країн, які надають тимчасовий захист

З початком війни мільйони українців шукали тимчасового прихистку за кордоном. Оскільки не розуміли, як довго їм доведеться лишатися у країні, люди користалися програмами підтримки українців. Ті, хто лишився в Україні, оформлювали міжнародну допомогу від різноманітних організацій.

А з наближенням опалювального сезону українці дедалі більше цікавляться, чи вплине така допомога, фактично додатковий дохід, на призначення субсидії.

Проте, міжнародна допомога не скасовує допомоги та пільг які надає держава. Невдовзі це владнають на законодавчому рівні,  - запевняє міністерша соцполітики Оксана Жолнович.

Мінсоцполітики не можуть позбавити допомоги тих, хто цього потребує. До початку нового опалювального сезону та після українці можуть подавати заявки на отримання допомоги від міжнародних організацій, якщо вони ще цього не зробили.

Переважно субсидіями користуються ті ж категорії населення, які можуть претендувати на допомогу від міжнародних донорів: люди з інвалідністю, пенсіонери, самотні матері чи батько, багатодітні сім'ї, малозабезпечені сім'ї, зокрема серед ВПО.

Ми вже готуємо проєкт постанови, якою ось ці міжнародні допомоги внесемо до переліку таких, які не впливають на отримання субсидії. Ми розуміємо, що цим людям і так складно.

 

Мета держави – підтримати та допомогти, а не дати одну допомогу, але зменшити іншу.  Тому питання буде вирівняне. Ця допомога не вплине на розрахунок субсидій для сімей, які мають право на субсидію, - заявила міністр.

Джерело: Today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень