Додаткові 10 млн на добудову корпусу Острозької академії надав уряд (ФОТО)

Про це повідомив прем’єр-міністр під час візиту у виш

Кабінет Міністрів додатково передбачив 10 млн грн на добудову нового корпусу Національного університету «Острозька академія». Про це повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час спілкування зі студентами та викладачами Академії, інформує прес-служба уряду.

- Будівництво корпусу було заморожене з середини 90-х. І останні два роки саме за підтримки Уряду активно відновлене знову.

- У 2017 році виділили на добудову 15 млн грн, у 2018 році – вже 60 млн.

 

А зараз виділяємо ще 10 млн грн», – сказав прем'єр-міністр.

У січні 2019 на вежі нового корпусу встановили годинники. Згодом перед самим корпусом планують облаштувати академічну площу. Ректор вишу Ігор Пасічник називає вежу «міською ратушею», яка була в центрі міста за часів князів Острозьких приблизно на тому ж місці.

Він також додав, що кожні шість годин з вежі гратиме студентський гімн Gaudeamus, повідомляє видання «Zik».

Крім того, за нашими даними, 1 мільйон гривень з обласного бюджету пообіцяв передбачити голова обласної ради Олександр Данильчук.

Для друку енциклопедії про академію до 25 річниці відродження закладу.

На сайті Острозької академії розмістили проект майбутнього корпусу.

Сучасний навчальний корпус Національного університету «Острозька академія» будують у центрі Острога. Перед корпусом планують облаштувати площу Герасима та Мелетія Смотрицьких з пам’ятником цим видатним просвітителям.

Будівельні роботи розпочали з осені 2007 року. Будівництво проводить компанія «Регіон» за співучасті субпідрядних організацій.

Новий навчальний корпус планують відкрити у жовтні 2019 року під час відзначення 25-річчя відродження Острозької академії.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень