«Цей наркотик перетворив юнака на руїну», – викрили лабораторію з виробництва амфетаміну в Тернополі (ФОТО/ВІДЕО)

Історія людини

Нарколабораторію знешкодили у Тернополі.

Як повідомляє поліція, учасники злочинної групи знайшли відповідне приміщення в межах Тернополя, яке добре провітрювалося, облаштували його та розпочали виготовлення заборонених небезпечних психотропних речовин. 

Об’єми нарколабораторії були досить суттєвими, масштаби виготовлення наркотичних речовин ми встановлюємо.


Але можу сказати, що це багато і попередньо ми намагаємося підрахувати кількість, яку вони виготовляли за місяць, – розповідає начальник УСР Василь Джиджора.  

Безпосередньо за виробництво та збут наркотичного засобу відповідав організатор та двоє спільників, допущених до процесу.

Надалі готові наркотичні речовини інші співучасники реалізовували наркозалежним особам Тернопільської області.


За грам готового амфетаміну просили шістсот гривень.


Гроші покупці перераховували на картки підставних осіб. 

Інгредієнти учасники замовляли через інтернет, а отримували на одному із поштових відділень обласного центру на прізвища вигаданих людей. Організатора та двох учасників угруповання правоохоронці затримали відповідно до статті 208 КПК, ще двом співучасникам групи готується підозра згідно з частиною 2 статті 307 ККУ. Триває слідство, – додають правоохоронці.  

Амфетамін варили зі ртуті, спирту, оцту та інших прекурсорів, які негативно впливають на організм людини.

Саме такі наркотики вживав і житель Тернополя Юрій, історію якого раніше розповіли у відділі комунікації поліції Тернопільської області:

Юрію сорок. Він мріяв мати сім’ю, виховувати дітей, відкрити власний ресторан та бути щасливим. З усіх цих бажань здійснилося лише одне та й те частково. Чоловік встиг здобути лише спеціальність кухаря, а далі – життя пішло під укіс. Причина  – знайомство з наркотиками. 

У 19 років тернополянин виготовив паспорт та поїхав за кордон, бо перспектив отримати хорошу роботу в Україні не бачив. Влаштувався на роботу в Словаччині.


Затримався в цій країні на два роки. Саме тут він вперше спробував курити марихуану.


Далі доля закинула чоловіка в Португалію, а за кілька місяців він переїхав до Італії, де уже мешкали його рідний брат та мама. 


Роботи одразу не знайшов, оскільки потрібно було легалізуватися. А їсти хотілося.

Поки чекав на документи, познайомився з молдаванами та італійцями. Нові знайомі навчили його відкривати автомобілі та красти з них речі. З’явилися гроші і захотілося чогось більшого: почалися гулянки в барах, розваги з дівчатами, а далі – наркотики.

Спочатку вживав наркотики раз на тиждень.

Тоді він себе переконував, що відмовитися від страшної залежності зможе будь-коли, а наразі саме кокаїн забирає у нього страх, додає енергію і допомагає краще орієнтуватися під час крадіжок з машин.
 

Згодом нова подруга запропонувала йому спробувати ін’єкційні наркотики. 

Колотися він відмовився, проте не встиг отямитися, як у руці опинилася голка і він відчув новий “кайф”, не схожий до того, який отримуєш під час нюхання наркотиків.

Саме про цей кайф починаєш мріяти і постійно його прагнути. Тому ти починаєш колотися частіше і це при тому, що “прихід” від дози діє лише кілька хвилин. 

Найгіршою хвилиною в житті вважає момент, коли ризикнув вколоти кокаїн разом з героїном. Відчуття від цього в разів 100 сильніше, але і наслідки жахливіші.

 

Цей укол перетворив Юрія в людину, яка не могла прожити без ін’єкції жодного дня. Про згубну звичку тернополянина дізналася мама. Для неї це був сильний удар.

Саме заради матері Юрій вирішив спробувати кинути, але на той момент він не знав, що таке “ломка”. Йому вирішив допомогти товариш, який запропонував свою квартиру для того, аби перебути моменти “ломки” в ізоляції і без можливостей вколотися. 

Перестати колотися Юрій намагався багато разів, але все марно. Жага до наркотиків і витрачання на них усіх грошей змусила чоловіка поселитися на вулиці.


Перестав колотися він лише після того, як потрапив на вісім місяців до в’язниці у Італії за крадіжку магнітофона. 

У в’язниці подолати ломку йому допомогли такі ж ув’язненні, як він сам. 

Майже два роки Юрій не вживав наркотиків. Поселився в Неаполі у брата, знайшов роботу. Проте доля внесла у життя нові випробування. Чоловікові потрібно було повернутися в Україну. Спочатку все було гаразд, але згодом захотілося знову відчути “кайф” від наркотиків. І він зірвався…

Юрій каже, що люди, які думають, що зможуть контролювати себе, вживаючи наркотики, помиляються.
 

Одна спроба заради цікавості руйнує майбутнє, люди починають красти, обманювати рідних та друзів, а помічаєш, що сталося, занадто пізно. Сучасні синтетичні речовини набагато страшніші, ніж колишня ширка. Вони вбивають за рік-два.

В той час наркомани робили синтетичний наркотик з ефедрину. Таблетки, до яких він входив, можна було купити в будь-якій аптеці. І я навчився його виготовляти і колов його по 5 разів на день.

Цей наркотик з’їв мене за два роки. В мене почали гнити кості та тіло, випадали зуби, біля мене не можливо було стояти через страшенний гнилісний сморід, у мене імунітет впав настільки, що будь-який нежить міг стати для мене летальним. 


В наркотиках нема добра, там лише безодня та сльози. Життя прекрасне. Потрібно цінувати кожен день, потрібно радіти тому, що ти вранці прокидаєшся і можеш подякувати рідним та близьким за те, що вони є, – наголошує Юрій.

Чоловік не раз мріяв повернутися у минуле і змінити своє життя.

Він хоче, щоб його історія та зовнішній вигляд застерегли та відвернули від схожих помилок молодих людей, які вважають, що наркотики – це гра, яку можна припинити в будь-який момент…

Фото та відеоматеріали  відділ комунікацій поліції Тернопільської області

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень