Система працює для людей, або Головна ціль кандидатів у депутати Рівнеради від «Слуги народу» (ФОТО/АУДІО)

Впливових та успішних бізнесменів

Кандидати у депутати до Рівненської міської ради від «Слуги народу» Олексій Яницький та Юрій Чаборай мають власне бачення розвитку міста. Про це говорили сьогодні в ефірі Радіо Трек у програмі «Відкритий мікрофон».

Олексій Яницький, засновник групи компаній «Моноліт» і співзасновник спортивного простору «Праджат», та Юрій Чаборай, власник ТМ «Inter-Beton», балотуються до Рівнеради.

Бізнесмени досягли успіху у певних галузях, але ніколи не були при владі.

Юрій Чаборай - відомий рівненський бізнесмен, меценат міського спорту та культури, власник ТМ «Inter-Beton» та начальник юридичного відділу ТОВ «Будтех-Пром». Раніше відомий бізнесмен Юрій Чаборай вже розповів, що потрібно змінити у Рівному.

Олексій Яницький - засновник групи компаній «Моноліт», а також спортивного простору «ПРАДЖАТ». Віцепрезидент Федерації тайського боксу Рівненської області.

Має успішний досвід розробки та реалізації стартапів у різних сферах.

 

Серед них, зокрема, інтернет-магазини, електронні майданчики для міжнародної торгівлі легальним бурштином-сирцем, для експорту меду на ринки Європи та США, компанії з власними пасіками в екологічно чистому регіоні Західної України.

Вивчав передовий досвід з моделювання успішних екосистем в 9 країнах світу (Китай, Гонконг, США, Естонія, Бельгія, Франція, Іспанія, Нідерланди, Швеція).

Олексій Яницький прагне змінювати й розвивати Рівне, використовуючи набутий за кордоном досвід.

 - Кажу про клієнтоорієнтованість органів влади, диджиталізація, прозорі правила гри для інвесторів. У сучасному світі міста конкурують між собою за інвестиції, кваліфікованих працівників та потоки туристів.

 

Однак Рівне досі не має цілісної стратегічної ідеї з ключовими напрямами, які потрібно розвивати. Нашому місту потрібна не тільки якісна стратегія розвитку, а й команда принципових, добре освічених менеджерів, які здатні втілювати її у реальність.

 

Стратегію можна назвати «Візія 2030», основою якої буде принцип: система працює для людей. Як один із механізмів прозорості процесів, може бути створений дата-центр, який в онлайн-режимі об’єднуватиме всі управління міськвиконкому.

 

З певним інтервалом (в залежності від складності процесу) оприлюднюватимуть показники профільного напрямку. Кожне управління буде підзвітне онлайн усім мешканцям, — резюмує Олексій Яницький.

З одного боку, вважає Олексій Яницький, це дозволить вчасно стимулювати потрібний вектор руху.

А з іншого призведе до того, що призначення на відповідальні посади відбуватиметься за принципом професійності, а не кумівства.

Наступним пріоритетним завданням є створення прозорих правил роботи для інвесторів. Цю позицію підтримує і Юрій Чаборай, власник ТМ «Inter-Beton»:

- Нам потрібно заводити багатьох інвесторів у Рівне. Навколо обласного центру треба розвивати виробництво. Рівне – торгове місто, інформативні послуги популярні. Ми мало виробляємо продуктів, різних. Працевлаштовано – мало людей, тому ми вразливі.

 

На практиці я побудував би навколо Рівного 3-4 заводи кожен на 700 робочих місць. Як мінімум.

 

А це вже сприяє розвитку субвиробництва. І кількість працевлаштованих рівнян на субпідрядних підприємствах може перевищити кількість працевлаштованих на цих заводах. Людям потрібна робота вдома.

Для цього Рівне має здобути репутацію надійної і безпечної гавані для приватного капіталу. На цьому одноголосно наполягають кандидати у депутати до Рівнеради від «Слуги народу» Олексій Яницький та Юрій Чаборай.

- Інвестори повинні отримувати гарантії від управлінської команди нашого міста, а також депутатського корпусу щодо безпеки їхніх інвестицій.

 

Для цього у Рівному треба підвищувати конкурентоздатність системи, використовуючи провідний світовий досвід – щоб нашим дітям тут жилось безпечно, перспективно і заможно, — запевнив Олексій Яницький.

Юрій Чаборай натомість зачепив іншу важливу тему – хаотичної забудови міста. Каже, винні не забудовники, а структури, які видають дозволи на будівництво.

- Не все подобається у місті у плані забудови. Але ще більше не подобається те, як забудовникам дозоляють це робити. Якщо не мати з забудовниками діалогу й обмежувати їх, то буде така хаотична забудова.

 

Якщо наша архітектура протягом кількох років видає містобудівні умови, які не лізуть ні в які червоні лінії, то це питання до чиновників. Якщо ми зайдемо у Рівнераду, то я порушуватиму це питання.

Щодо передвиборчої кампанії, то і Юрій Чаборай, і Олексій Яницький називають її непростою. І через кількість охочих зайняти крісла мера та депутатів у міській раді, і через методи агітації.

Втім, підбиваючи підсумки, Юрій Чаборай та Олексій Яницький назвали політичні перегони цивілізованими.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек · Відкритий Мікрофон - Олексій Яницький Та Юрій Чаборай

* На правах політичної реклами 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень