«Едельвейс» у Рівному отримав власну домівку. Нарешті (ФОТО)

Подібного у місті поки не було

У Рівному урочисто відкрили мистецьке об’єднання «Едельвейс», до створення якого долучилися представники партії «Слуга народу».

Нагадаємо, «Едельвейс» — це своєрідний бренд обласного центру, адже за понад 30 років існування школа хореографії має власні виховні, викладацькі і балетмейстерські традиції та безліч відзнак.

У народному ансамблі сучасного танцю наразі навчається близько пів тисячі вихованців і у приміщенні міського будинку «Текстильник» було вже затісно.

Тож завдяки меценатам та зокрема партії «Слуга народу» вдалося створити новий простір з використанням сучасних екологічних технологій, говорить художній керівник Олена Присяжненко:

Ми пів року готували цей проєкт. Це вийшов європейський сучасний простір.

 

Танцювальні зали з новітнім оснащенням.

 

У нас правильна потужна вентиляція, завдяки якій діти зможуть дихати на повні груди все заняття.

У роздягальнях є тепла підлога, тож діти не мерзнуть у танцювальному взутті. 

Також є комфортні зони, де батьки можуть очікувати дітей. 

На фото: Олександр Ковальчук, Олена Присяжненко та Віталій Коваль

Одним з меценатів став друг творчої родини і народний депутат від «Слуги народу» Олександр Ковальчук. Його діти займаються в «Едельвейсі» і сам він у 2018 році брав участь у шоу «Аліса в країні чудес».

Мистецьке об’єднання «Едельвейс» — це приклад того, як за власні кошти, без жодної копійки з бюджету міста і країни, небайдужі люди змогли створити центр для розвитку дітей.

 

Коли тривали ремонтні роботи, використовували сучасні й екологічні підходи.

Залишилося лише облаштувати територію навколо, — розповів Олександр Ковальчук.

Центр хореографії «Едельвейс» розташований у зручному та густозаселеному мікрорайоні. Тож, аби дітям було безпечно відвідувати заняття потрібно привести до ладу благоустрій, і, зокрема, освітлення. Реалізувати таку ініціативу планує голова і кандидат на міського голову Рівного Віталій Коваль:

Я вітаю усіх рівнян з відкриттям ще однієї локації «Едельвейсу». Це місце, яке точно додасть енергії, драйву і потужності Рівному.

 

Я радий, що за підтримки меценатів вдалося трансформувати стандартні підходи до позашкільних закладів у сучасний простір.

 

Разом з тим, ми бачимо проблеми з облаштуванням навколишньої території. Тому в межах програми «Подаруй світло» ми з командою хочемо зробити територію освітленою і безпечною.

[media=201839][media=201849]

Відкриття мистецького об’єднання «Едельвейс» було б неможливим без підтримки компанії «Реноме». Саме їхні професіонали за кілька місяців провели усі ремонтні роботи з застосуванням німецьких технологій, каже директор компанії «Реноме-Євробуд» і кандидат у депутати Рівнеради від «Слуги Народу» Андрій Моніч:

Андрій Моніч

Ми виконали тут комплекс робіт по утепленню фасаду, встановили енергоефективні вікна, вентиляцію та врахували потреби маломобільних груп населення.

Вентиляція тут дуже особлива, потужна, тож вихованці зможуть завжди дихати чистим повітрям.

 

Тут є продумані роздягальні, вбиральні і душові кімнати. Також облаштували і додатковий вихід з приміщення.

[media=201855][media=201843][media=201846][media=201852][media=201841]

Мистецький простір «Едельвейс» площею близько тисячі метрів квадратних розташований на вулиці Євгена Коновальця, 3. Одночасно у хореографічних залах можуть займатися кілька десятків учнів.

До слова, загальну вартість об’єкта не оприлюднюють.

Однак відомо, що меценати пожертвували для розвитку дітей кілька мільйонів гривень.

[media=201857][media=201854][media=201853][media=201844][media=201842][media=201851]

* - на правах політичної реклами

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень