«СИЛЬНІ ДУХОМ. МАМИ»: у Рівному стартує фотопроєкт про жінок, які втратили синів на війні (ФОТО)

Учасниці фотопроєкту бажають власним прикладом підтримати решту матерів та самих військовослужбовців

Всеукраїнський фотопроєкт «Сильні духом. Мами» продовжує свою роботу в Рівному.

6 жовтня о 14-ій годині відбудеться презентація фотовиставки, повідомляє Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека.

Героїнями світлин стали 12 мам із різних куточків України, які втратили синів на війні. Однак жінки знайшли сили жити далі, стали підтримкою та прикладом для інших і займають активну громадянську позицію.

На фото жінки зображені у дизайнерському національному вбранні. Усі 12 світлин прикрашають календар на 2020 рік, який видали організатори проєкту у січні цього року. Вони хотіли відійти від трагічного образу матері, яка втратила дитину, і показати не тільки горе жінок, але й їхню красу та мужність.

Автор ідеї проєкту – Наталія Дубчак, мати загиблого молодшого сержанта Олександра Єрошенка.

Рівненщину представляє Наталя Борисенко. Її син, Олександр Борисенко, військовий 21-річний снайпер, служив за контрактом у 30-й механізованій бригаді Новоград-Волинського 8-го армійського корпусу Сухопутних військ України.

Він перебував у Криму під час його анексії РФ в березні 2014 року. Під час мінометного отримав важкі поранення. Загинув 1 вересня 2014 р.

Указом Президента України О. Борисенка нагороджено орденом «За мужність» IIІ ступеня (посмертно), йому також було присвоєно звання «Почесний громадянин міста Рівне». Рівненську ЗОШ № 5 названо на його честь.

Фотовиставка створена у межах проєкту духовно-психологічної опіки, підтримки та реабілітації родин загиблих військовослужбовців. Її ініціював Департамент військового капеланства Української греко-католицької церкви за підтримки Всеукраїнської громадської організації «Ветеранське братерство».

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень