Попри скандал та епідемію коронавірусу, у Рівному буде фестиваль. Попоїсти зможуть усі (ВІДЕО)

Частуватимуть мациком і рекламуватимуть кулінарну спадщину

Фото ілюстративне. Джерело - Рівне 1

Пандемія все ж таки внесе свої корективи в організацію та проведення деяких заходів.

Фото ілюстративне

Проєкт «Культурна спадщина кухні – просування кулінарних традицій через професіоналізацію гастрономічної пропозиції Любліна та Рівного» створено у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020. Кошти дав ЄС. Свою частку співфінансування, понад 200 тисяч гривень, з міського бюджету передбачили. Ці кошти міське управління стратегічного розвитку та інвестицій витратить на промоцію проєкту.

 - Наприклад, запроваджені нині через небезпеку поширення коронавірусу обмеження навряд чи зашкодять промоційній кампанії кулінарної спадщини Рівного та Любліна.

 

Цей захід, зокрема, передбачає розробку електронних рекламних матеріалів про кулінарну спадщину міст Рівного та Любліна та їх розповсюдження на соціальних каналах, вебсторінках тощо.

 

А от плани щодо поїздок з обміну досвідом рівненських та люблінських кухарів, навчання рестораторів, презентаційні дегустації мацика і т.д, мабуть-таки зазнають змін.

 

Як, зрештою, й гастрономічний фестиваль «Мацик у Рівне», який, за задумом, відбудеться в Рівненському парку культури та відпочинку імені Тараса Шевченка.

 

У рамках фестивалю (принаймні досі) передбачається ярмарок та дегустація мацика та інших традиційних страв Рівного від майстрів з різних регіонів Західної України. Як буде насправді – покаже час, — повідомив начальник міського управління стратегічного розвитку та інвестицій Михайло Басюк у коментарі «7 Днів».

Не раз виникали дискусії: чому саме мацик вибрали для популяризації кулінарних традицій?

Михайло Басюк (на фото вгорі) відповів:

– На етапі підготовки до написання проєкту в Рівному було проведено дослідження щодо ідентифікації традиційних страв міста та страв кулінарної спадщини.

 

В анкетуванні взяли участь 10 найвідоміших ресторанів міста, які спеціалізуються на традиційній кухні. Дослідження показали, що більшість провідних ресторанів вважають традиційною кулінарною спадщиною міста Рівне мацик.

 

До того ж, як показує вивчення кулінарної спадщини нашого краю, ця м’ясна страва належить до автентичної кухні. А відтепер, не виключено, стане ще й гастрономічною візитівкою Рівного.

Нагадаємо, проєкт планують втілити за допомогою Асоціації гостинності Рівненщини, яка об’єднає владу, рестораторів, готельєрів та інших людей, які сприяють розвитку туризму. Робота асоціації буде спрямована на промоцію регіону, навчання людей туристичної галузі та розвиток подієвого туризму.

Фото ілюстративне

Гарним прикладом розвитку гастротуризму є торішній проєкт «Гощанські традиції», пише сайт ОДА.

Місцеві органи влади разом з активістами дослідили кулінарну спадщину Гощі та розробили цілий альманах кулінарних страв краю.

Фото з сайту ОДА

Таким чином, проєкт «Кулінарна спадщина Рівненщини» спрямований на пошук автентичних страв з кожного куточка області, а також виробників регіонального продукту.

Тому до співпраці у створенні нової «кулінарної» Рівненщини запрошують рестораторів, власників готелів, крафтових виробників регіональних продуктів, а також всіх, хто знає гастрономічні родзинки.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень