Коли рівняни та гості міста зможуть побачити «Таємничі підземелля Рівного»

І що в них вже зроблено

Нагадаємо, що цей проєкт за ґрант ЄС у майже півмільйона євро у Рівному реалізують з квітня торік. За ці гроші мають

музеєфікувати і законсервувати розкопки Палацику на гірці у парку імені Шевченка, а також облаштувати у ньому історичні квест-кімнати.

На останньому засіданні міськвиконкому начальник управління культури і туризму Тарас Максименко відзвітував, що вже в межах проєкту зробили:

30 липня 2019 року ми отримали дозвіл на будівництво і почали будувати. Якщо зараз сказати коротко: з землі вийшли, консерваційно-реставраційні роботи проведені. Тобто пам’ятці місцевого значення вже нічого не загрожує. Бетонні роботи на цей рік ще будуть тривати до морозів.

Тарас Максименко

За словами Тараса Максименка, до роботи над проєктом залучені найкращі фахівці з України і навіть з Польщі. Консультувати щодо робіт приїжджали заступник директора з проектування проекту "Парк Київська Русь" Вадим Лук’янченко, заслужений художник України Анатолій Гайдамака, відомий польський експерт зі збереження пам’яток історії, реставратор Пйотр Мазур.

Здати об’єкт в експлуатацію планують у  червні 2020 року.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень