Чи переноситимуть скульптуру «Богатиря» над Таємничими підземеллями Рівного?

У парку Шевченка

Напередодні це питання обговорювалось на зустрічі будівельників, проєктувальників, архітекторів, представників громадськості та ЗМІ. Відповідно до проєкту будівництва скульптуру, яку в народі охрестили «Стоматологом», планувалось перенести на кілька метрів у бік, адже кількатонний бетонний монумент практично нависає над підземеллям і може становити загрозу для відвідувачів архітектурної пам’ятки.

Втім, на думку окремих фахівців, бетонний «Змієборець», споруджений ще за радянської влади у середині минулого століття, хоч і не має мистецької цінності, все ж має залишитися на своєму місці, як своєрідний символ епохи. Крім того, є побоювання, що скульптура, колись поспіхом встановлена на фонтані, може зазнати руйнування під час перенесення.

- З огляду на це, управління культури і туризму виконавчого комітету Рівненської міської ради ініціювало зустріч з усіма зацікавленими сторонами для пошуків оптимального інженерного рішення. Під час зустрічі прозвучало чимало цікавих, а подекуди і радикальних пропозицій. Зокрема, на думку відомого рівненського архітектора і урбаніста Дмитра Котлярова, заради збереження фігури він готовий пожертвувати спорудженням фонтану. Втім, в результаті зустрічі, всі присутні дійшли згоди, що варто продовжити обговорення подальших дій у форматі фахової дискусії у рамках новоствореної робочої групи. Її перше засідання запланували вже на найближчу п'ятницю, — йдеться у повідомленні, що його надіслали в редакцію автори проєкту «Таємничі підземелля Рівного».

Автори проєкту зауважують, що найменша зупинка в будівництві укриття над підземною частиною споруд палацику «На Гірці» може призвести до руйнування старовинної цегляної кладки.

[media=154291]

Тож, якщо напрацювання можливих рішень затягнеться, будівельники все ж спробують перенести скульптуру на кілька метрів праворуч, як це і передбачено раніше затвердженим проєктом будівництва.

Нагадаємо, нещодавно львівські фахівці зробили копію скульптури у форматі 3D.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4


 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень