Одразу у восьми районах Рівненщини поліція виявила мак та коноплі. Тягне на кримінал (ФОТО)

Наркотичні речовини вирощували на присадибних ділянках

Незаконні посіви задокументували поліцейські вчора, шостого липня, у Володимирецькому, Дубровицькому, Острозькому, Рокитнівському, Демидівському, Березнівському, Корецькому та Млинівському районах.

- Близько 15:20 працівники сектору реагування патрульної поліції Корецького відділення на присадибній ділянці, що належить 77-річній жительці села Харалуг, виявили посів маку в кількості 750 рослин.
 
Також 480 рослин маку вирощувала на городі 79-річна жителька села Тесів Острозького району. Крім того, дільничний офіцер поліції виявив у 45-річної жительки села Соломіївка посів конопель в кількості 40 рослин.
 
Загальна кількість вилучених нарковмісних рослин у восьми районах області за добу становить 117 конопель та 2070 маку.
 
За всіма фактами відкриті кримінальні провадження. Зразки рослин відправлені на експертизу, - повідомляє відділ комунікації обласного управління поліції. 

Нагадаємо, профілактичні заходи під умовною назвою «Мак» триватимуть до 24 вересня. Згідно з чинним законодавством за незаконний посів або вирощування рослин маку та конопель переобачена адімнітсративна відповідальгіність з штрафом та конфіскацією незаконно вирощуваних нарковмісних рослин.

Якщо поліція виявила від 100 до 500 рослин маку або від 10 до 50 конопель настає кримінальна відповідальність за частиною 1 статті 310 Кримінального кодексу України (штраф, або арешт до 6 місяців, або обмеження волі до 3 років).

Якщо йдеться про понад 500 рослин маку або понад 50 конопель — кримінальна відповідальність за частиною 2 статті 310 Кримінального кодексу України (від 3 до 7 років позбавлення волі).
 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень