Війна за храм поблизу Гощі: у поліції коментують сутички між УПЦ (КП) та УПЦ (МП) (ВІДЕО)

Конфлікт стався учора

У селі Мнишин на Рівненщині в неділю, 12 травня, стався релігійний конфлікт.

Прибічники ПЦУ не пустили вірян УПЦ (МП) на територію Свято-Покровського храму, — інформацію, як офіційну, подають на сайті Рівненської єпархії УПЦ (МП).

Представники УПЦ (МП) в соціальній мережі Фейсбук стверджують, що прихильники ПЦУ нібито били жінок, зрізали замки на вхідних дверях храму та заблокували ворота у дворі. 

 - Чоловіки з ПЦУ, за словами очевидців, били та штовхали жінок, кільком чоловікам, парафіянам УПЦ (МП), нанесли тяжкі тілесні ушкодження. Поліція, що приїхала на виклик стояла осторонь, — йдеться у групі «РІВНЕ. Голос  Церкви.» у Фейсбуці та на сайті Рівненської єпархії УПЦ (МП).

У обласному управлінні Нацполіції підтвердили, що інцидент у дворі храму села Мнишин був.

- Храм давно опечатаний. Поліція й справді була учора на місці, інформації про тілесні ушкодження в учасників конфлікту – не було.

 

Є відповідне розпорядження про те, що служби тут мають проводити дві громади почергово. До 11 ранку тут служать УПЦ (КП), до речі ця громада не перереєстрована як громада ПЦУ, а після 11-ї – священики УПЦ (МП).

 

Зараз на вхідні двері храму повісили замки. Цього разу це зробили представники УПЦ (КП), - повідомила речниця обласного управління Нацполіції Марія Юстицька.

З власних джерел «Радіо Трек» стало відомо, що приміщення церкви належить УПЦ (МП).

Більше про конфлікт дізнавайтеся із відео Телеканалу UA: Рівне.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень