Менше вузів і мінімум 125 балів, щоб пройти на бюджет: зміни у ЗНО-2020

Умови, терміни і правила

Чимало змін очікує на абітурієнтів наступного року.

Зокрема, аби подати документи на бюджетну форму навчання, потрібно набрати щонайменше 125 балів із ЗНО (без урахування медичних спеціальностей, де мінімальний бал 150 і правничих – 140 балів).

У 2020 році зменшать кількість вишів, до яких можна подавати документи - з семи до п’яти.

А от сертифікати ЗНО у вищих навчальних закладах прийматимуть аж за чотири роки, починаючи з 2017-го (зразки сертифікатів 2017, 2018, 2019 та 2020 років). Не стосується це лише сертифікатів з іноземної мови – датовані 2017-м роком не прийматимуть, адже торік з цих предметів ввели аудіювання. Тобто, прийматимуть сертифікати за 2018, 2019 і 2020 роки.

Що ж до нового українського правопису, то його використання при складанні іспитів і написанні твору з літератури – необов’язкове. Правильними вважатимуть обидва варіанти, зазначила директорка Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк:

Оскільки зміни до правопису внесли цього року і на їхню імплементацію дали 5 років, протягом цього часу дитина у тестових завданнях з української мови і літератури може виконувати завдання і за старим, і за новим правописом. Це не буде помилкою ні в творі, який вона писатиме, ні в тестових завданнях.

Здавати ЗНО можна буде максимум з 4 предметів. Результати іспитів з трьох предметів (української мови і літератури,  математики чи історії України і третього предмета за вибором) зараховуватимуть як результати державної підсумкової атестації (ДПА).

Подати документи для участі у ЗНО можна буде з 3 лютого до 17 березня.  Основна сесія пройде з 21 травня по 16 червня, додаткова – з 25 червня по 17 липня.

А от з 3 по 24 січня можна зареєструватися на пробне тестування, яке відбудеться 21 березня (укр.мова і літ.) і 28 березня (біологія, географія, історія України, математика, англійська, іспанська, німецька і французька мова, фізика і хімія).

Додамо, що наступного року ЗНО здаватимуть близько 8,5 тис випускників і це майже на 800 осіб більше, ніж було у 2019-му.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень