Кого хоронити на Алеї Героїв кладовища «Нове» у Рівному, - рішення комісії (ФОТО)

Завтра це питання розглядатимуть на сесії

Фото із публікації "Рівне Вечірнє"

Сьогодні відбулося друге засідання комісії, яка мала визначити порядок поховання загиблих учасників АТО та ООС на почесному місці кладовища «Нове». Щоб напрацювати єдине рішення у цій непростій ситуації, на засідання запросили представників громадських організацій та спілок військових та добровольців.

Розгляд питання не так спричинений браком місць, як нещодавньою ситуацією із похованням командира роти 130 окремого розвідувального батальйону Сергія Шершака. Він помер у зоні ООС через обірваний тромб.

 

Через відмову міської влади хоронити на центральній Алеї військового, який загинув не під час бойових дій, розгорівся скандал.

Щоб подібне не повторилося, вирішили узгодити чіткі умови, кого ховатимуть на центральній Алеї. Як би це не було прикро і страшно, війна триває, і спрогнозувати розвиток подій - неможливо.

«Нехай краще Алея залишиться незаповненою», - лунало під час засідання комісії.

Однак, голова комісії Ігор Ковалець зазначив:

- При всій нашій повазі до всіх людей, які воюють зараз чи загинули, ми однаково мусимо ввести ці обмеження. Ніхто не каже хто менший герой, хто більший. Всі герої. Але ми все одно маємо ухвалити це непросте, і скажімо навіть неправильне рішення. Тому що насправді ми просто не маємо іншого виходу.

Голова комісії Ігор Ковалець

У результаті, вирішили керуватися юридичними термінами і пропонують ховати на Алеї

загиблих, а не померлих, і саме під час або внаслідок бойових дій, у тому числі, добровольців. Причини і обставини смерті вказані у медичних довідках.

Також міська влада повинна буде зважати на побажання родичів, серед іншого, якщо вони проситимуть лишити місце поряд для когось із сім’ї.

Крім того, комісія ініціюватиме відведення окремого сектору на кладовищі для поховання усіх службовців, силовиків різних відомств: військових, поліцейських, рятувальників, тощо. Усіх тих, хто загинув при виконанні службових обов’язків.

Найдоцільніше, зазначають представники спілок військових і добровольців, було б облаштувати окреме військове кладовище. За прикладом Дубенського на одноіменній вулиці у Рівному.

 

Розташувати його пропонують справа від кладовища «Нове». Однак, це землі пайовиків.

 

А Корнинська сільська рада запланувала на тому місці зведення житлової забудови, повідомив заступник міського голови Олексій Хмилецький.

Із цими землевласниками представники громадських об’єднань запропонували провести переговори, до яких теж готові долучитися.

На засідання комісії прийшли керівник ГО «Обласна ветеранська спілка учасників АТО Рівненщини» Олександр Василенко, в.о. голови правління громадської організації спілки учасників АТО «Горинь» Роман Алексійчук, УНСОвець Сергій Пандрак представляв доброволь

Завтра усе це ще остаточно обговорюватимуть на сесії Рівнеради.

ДОВІДКОВО: З 2014 року на алеї Героїв кладовища «Нове» похоронили 20 осіб:

Олександра Музичка, трьох Героїв Небесної сотні, 14 військовослужбовців та двох добровольців.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень