Вчені назвали 5 ефективних дієт для схуднення та поліпшення психічного здоров'я 

Підійде усім!

На сайті Національного інституту серця, легенів і крові (NHLBI) опублікована доповідь експертів з U.S. News and World Report, в ньому вчені склали список найефективніших дієт. ELLE докладніше розповідає про лідерів рейтингу.

ДІЄТА DASH (СИСТЕМА ХАРЧУВАННЯ ДЛЯ ГІПЕРТОНІКІВ)

Перше місце в списку поділили дві дієти: популярна в США DASH (для гіпертоніків) і середземноморська. Основний принцип DASH полягає в зниженні або повній відмові від солі, продуктів з високим вмістом насичених жирів і цукру. Головна мета такої системи — зниження кров'яного тиску і рівня холестерину. Дієтологи заявляють, що DASH працює краще, ніж багато лікарських препаратів від гіпертонії, до того ж вона сприяє зниженню ваги.

СЕРЕДЗЕМНОМОРСЬКА ДІЄТА

Ще один лідер рейтингу — середземноморська дієта. В основі такої системи харчування складні вуглеводи (булгур, коричневий рис, паста з твердих сортів пшениці, цілозерновий хліб), овочі й фрукти, оливкова олія, горіхи, риба, м'ясо птиці (в обмежених кількостях). Дієта не виключає з раціону червоне м'ясо і солодощі, але необхідно вживати ці продукти в обмеженій кількості. Таке харчування допомагає знизити вагу, поліпшити роботу серця і мозку, запобігти розвитку діабету і навіть уникнути онкологічних захворювань.

ГНУЧКА ВЕГЕТАРІАНСЬКА ДІЄТА

Прихильники гнучкою вегетаріанської дієти, за даними вчених, важать на 15 відсотків менше прихильників м'яса, менше схильні до інфарктів, діабету і раку, а також живуть в середньому на 3,6 року довше. Дана система харчування закликає до відмови від м'яса, але допускає виключення, якщо все ж дуже хочеться (важливо прислухатися до потреб організму).

WEIGHT WATCHERS

Дієта була відома у вузьких колах в 1961 році, коли домогосподарка з пишними формами Джейн Нідеч з Нью-Джерсі, почав влаштовувати домашні посиденьки з подругами тієї ж комплекції й обговорювати боротьбу із зайвою вагою. Поступово заповзятлива Джейн розробила спеціальну програму харчування, комплекс фізичних навантажень і систему балів-заохочень. Відділення «СПОСРТЕГІАЮЧИХ ЗА ВАГОЮ» почали відкриватися в різних містах Америки, а потім і по всьому світу. Дієта не вимагає кардинальної зміни харчових пристрастей і забезпечує потужної психологічною підтримкою. Основні принципи дієти: щодня записувати все, що було з'їдено, пити не менше 8 склянок рідини щодня, приймати мультивітаміни, з'їдати не менше п'яти найменувань овочів і фруктів, регулярно займатися фізичною активністю, слідувати програмі харчування (підбирається індивідуально).

ІНТУЇТИВНЕ ХАРЧУВАННЯ

Якщо відповідально підходити до вибору продуктів і харчуватися збалансовано, то ризик зірватися з дієти набагато менше, ніж при жорстких обмеженнях. Крім того, інтуїтивне харчування цілюще впливає на психічний стан і здоров'я організму в цілому. Основа раціону приблизно така ж, як і в середземноморській дієті, при цьому маленькі слабкості у вигляді десерту або келиха вина не забороняються, якщо ви дійсно вважаєте, що це піде вам на користь.

Нагадаємо, раніше вчені повідомляли про 3 правила успішного схуднення. 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень