Діти, батьки і COVID-19: дорослим загрожує кримінальна відповідальність за нехтування правилами самоізоляції

Хворих дітей у школу приймати і відправляти не можна

Батькам школярів може загрожувати кримінальна відповідальність за недотримання правил самоізоляції через коронавірус. Не можна відправляти на навчання свою дитину з кашлем, або ж коли хворі у сім’ї дорослі.

Хоча й директори шкіл несуть таку ж відповідальність у разі допуску до перебування в садку чи школі хворої дитини. Про це нагадав начальник київської Держпродспоживслужби Олег Рубан в інтерв'ю ZN.ua.

Це вже кримінальна відповідальність директора школи, якщо дитина із кашлем і проявами гострих респіраторних захворювань залишається в колективі.

 

За правилами, її відправляють в ізолятор, а медпрацівник повідомляє батькам про це.

І, якщо батьки говорять, що дитина здорова і відмовляються ізолювати її, директор школи має повне право повідомити в правоохоронні органи, – пояснив Рубан.

За його словами, сьогодні педагоги скаржаться на те, що далеко не всі батьки відповідально ставляться до дотримання карантину.

Він розповів про інцидент в одній із київських шкіл, коли тато-адвокат привіз дитину на уроки, хоча тоді його клас пішов на самоізоляцію. Чоловік апелював до Конституції, заявляючи: згідно з нею, в Україні всім гарантовано право на освіту, тому вчителі повинні прийняти його дитину. Педагоги поступилися й так і зробили.

Такі речі «хронічні».

 

Нехай тато почитає ст. 49 Конституції. Вона говорить про завдання санітарно-гігієнічного благополуччя України.

 

Це умова безпеки країни, і це вже навіть трохи вище за рангом, ніж навчання», – зазначив Рубан.

Він підкреслив, що такі випадки будуть зафіксовані офіційно, а інформація про людей, які не забезпечили самоізоляцію, передаватиметься в правоохоронні органи.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень