Чого не зробиш заради … Наймасштабніший COVID-експеримент триває в Амстердамі (ФОТО/ВІДЕО)

Футбол продовжує боротися з коронавірусом у досить цікавий спосіб

Як можна ліквідувати коронавірус в межах конкретного простору – відповідь на це питання шукають фахівці університету Ейндховена. Експеримент вже провели на невеликому стадіоні в Ейндховені, а тепер вирушили на головну арену Нідерландів - «Йохан Кройфф Арену», пише ua.tribuna.com.

У чому полягає експеримент?

Дослідники хочуть перевірити, як вірус виживає і поширюється в реальних умовах, який ризик зараження і як його ліквідувати на трибунах.

Сам експеримент складається з двох частин.

Перша: на арені встановили розпилювачі, які імітують подих уболівальників - завдяки їм в авторів експерименту з'являється розуміння того, як далеко поширюються частки (в тому числі й заражені). Між генераторами встановлені 184 датчики аерозольних часток, щоб забезпечити розуміння поширення мікрочастинок слини.

Мікрочастинки слини, в яких може міститися коронавірус, цілком можуть відлітати більше ніж на півтора метра - це небезпечно не тільки для самих уболівальників, але і для футболістів.

Друга: одночасно запускається система знезараження повітря. Зараз ці штуки тестуються in vitro – в умовах, наближених до реальних.

Результати перших досліджень – в Ейндховені, і в Амстердамі – хороші, кажуть науковці.

Тому організатори експерименту хочуть домогтися дозволу від влади перевірити систему на справжніх уболівальників.

Вони розраховують, що дозвіл дадуть вже на січень.

Повідомляється, що за підсумками цього дослідження науковці зможуть аналізувати ризики розповсюдження інфекції саме на великих стадіонах.

Зрештою це допоможе спортивним організаціям і державним органам вносити правильні рекомендації до протоколів, якими керуються при проведенні футбольних матчів.

Перші результати експерименту планують оприлюднити на початку 2021 року.

 

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень