Батьку дитини ромів зі сміттєзвалища 20 років. З породіллею він жив давно (ФОТО/ВІДЕО)

Роми розповіли про родину 12-річної породіллі зі смітника

Випадок, коли 12-річна дівчинка народила дитину, лікарі перинатального центру називають унікальним. Адже пологи в такої юної мами ще не приймали. Ускладнювало пологи те, що дівчина нічого не розуміла українською.

- Це дитина настільки маленька — всього 12 років. Іноді жінки у 20 чи 30 років не розуміють механізму болю. А це дитина. Не можеш їй чітко пояснити механізму болю. Пояснюєш, а мама перекладала, дитина була шокована, — зазначила лікар-акушер Олена Садова.

[media=155998] [media=156001]

Пологи пройшли без ускладнень. Юна ромка народила доношеного хлопчика — зростом 47 см і вагою понад 3 кілограми. Дитина проходить комплексне обстеження.

- Мама переживає за свою дитину, маю на увазі 12-річну. Приходить до дитини, хоче годувати груддю, але в дитини є вроджена вада. Тому не може використовувати грудне. Зціджує молоко, приносить. Все інше забезпечуємо, — додала заступник головного лікаря Галина Ковальова.

Поряд з палатою чергує бабуся. Жінці — всього 27 років. Вона сама рано народжувала. Від спілкування відмовляється, але запевняє — хлопчика заберуть.

[media=155999]

На сміттєзвалищі мешкають кілька родин ромів. Сортують відходи та живуть у будиночках, які власноруч спорудили.



У таборі ромів батька знають, але покликати відмовляються. Кажуть, із юною мамою він давно живе у цивільному шлюбі.

- Тату 20 років. Рівно, якщо не більше. Він забирає, не відмовляється від дитини», — сказав представник табору Володимир Пап.

Чи віддадуть малюка ромам, які приїхали із Закарпаття, вирішуватимуть соціальні служби. Там почали з’ясовувати всі обставини справи, адже у період вагітності 12-річна дівчина не ставала на облік.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень