Безкоштовне обстеження для вагітних просять запровадити у Рівному

Для незахищених верств населення

Вагітні не хочуть проходити скринінг у Рівному. Це аналізи, які виявляють можливі вади розвитку плоду та допомагають їм запобігти. Причина, чому деякі жінки відмовляються проходити обстеження у першому триместрі – вартість.

Послуга платна, і коштує від трьох до семи сотень гривень. Активістка Олена Тоюнда просить в обласної ради виділити кількасот тисяч гривень на проходження скринінгу в Рівному.

Жінка пропонує виділити кошти насамперед на обслуговання уразливих верств населення, яким платні аналізи «битимуть» по кишені, до прикладу, декретованих:

Ну хоча б 100-200 тисяч на рік, аби обслуговувати безкоштовно декретованих осіб, які вже доглядають за дітьми до 3-6 років і дітьми з інвалідністю. І наше обслуговування відходить завжди на кінець, адже ми постійно перебуваємо у відпусті по догляду за дитиною, яка зараз взагалі не оплачується. 

 

Діагностичний центр вибрали тому, що він розташований в центрі міста, і туди можуть з’їхатися усі мами з будь якого кінця міста і пройти діагностику за один день.

Відповідне звернення розглядали на комісії обласної ради з охорони здоров’я. Члени комісії погодилися, що гроші варто виділити, однак питання можуть розглянути не на найближчій, а вже на наступній сесії.

Проект звернення Олени Тоюнди назвали «сирим» і запропонували, аби пропозицію розглянули  в діагностичному центрі, а саме в Центрі медико-генетичної консультації. Гроші з обласного бюджету ще варто відшукати, зазначила керівниця департаменту фінансів Рівненської ОДА Лідія Біляк.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень