Хто батько, і як почувається дитина: у перинатальному центрі Рівного розповіли про 12-річну маму з Закарпаття

Сьогодні родичі вже хотіли забрати маму з малям

Неповнолітня 12-річна дівчина з Закарпаття народила у Рівному у суботу вранці. До перинатального центру швидка доправила вагітну ромської національності зі сміттєвого полігону. Дитина має вроджену аномалію і потребує хірургічного втручання, але вада сумісна з життям.

І дитину, і маму родичі вже хочуть забрати із закладу. Сьогодні для цього прийшла бабуся новонародженого, розповідає головлікар перинатального центру Вікторія Єнікеєва:

- Мама почувається як після пологів. На другу добу після родів ускладнень у неї немає.

 

Дитина, враховуючи, що народилася з вродженою аномалією (але аномалія сумісна з життям), потребує спеціального догляду медичного персоналу.

 

Сьогодні нарешті з’явилася мама молодої породіллі у супроводі ще якоїсь родички. Вони хотіли забрати і породіллю, і новонародженого на виписку, але за станом здоров’я ще зарано.

Фото ілюстративне

Враховуючи, що дитина має таку вроджену специфіку, її не можна виписати одразу додому. Ще треба навчитися доглядати за малям, бо такі вроджені аномалії підлягають хірургічній корекції, але не раніше 3-6 місяців.

 

Ми повністю забезпечуємо цю породіллю і новонародженого молочними сумішами, підгузками, і всім решта, що необхідно для догляду.  

 

Зараз вирішуємо юридичні моменти: це повідомлення відповідних служб, як і куди ми маємо передати дитину. Бо мама – мешканка Закарпатської області. У Рівному вони житла не мають.

 

Хто батько дитини – мама каже, що не знає.

Це з’ясовують правоохоронці. За фактом статевих стосунків з малолітньою поліцейські розпочали досудове розслідування, з’ясовують усі обставини події, зокрема й місце скоєння злочину та причетну до нього особу.

Бабуся каже, що не проти зареєструвати дитину у Рівненській області. Спілкуватися з журналістами сім'я відмовляється.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень