Величезні черги до магазинів, затори на паркінгах: у Польщі нарешті відкрилися торгові центри

Люди ринулися за покупками

Черга в Катовіцах. Фото Dziennik Zachodni

Першого лютого у Польщі після місяця жорстких пандемічних обмежень запрацювали торгові центри. Люди, які втомилися сидіти вдома, вирушили на закупи – це тепер чи не єдина доступна розвага у Польщі, адже усі розважальні заклади, кінотеатри, ресторани досі не працюють.

Поляків не лякає ні мороз, ні ожеледиця на дорогах. До деяких магазинів вишиковуються довгі черги на вулиці, важко знайти вільне місце на паркінгу – все скрізь зайняте, адже всі приїхали за покупками. З торгових центрів виходять радісні покупці з паперовими пакетами популярних брендів.

ТРЦ в Щечині. Фото Głos Szczeciński

Особливою популярністю серед поляків користується мережа TK-Maxx, яка пропонує товари люксових американських брендів за доступними цінами. Оскільки усі магазини працюють у так званому «санітарному режимі» з обмеженою кількістю покупців у торговому залі, до магазинів TK-Maxx вишиковуються довжелезні черги аж на вулицю.

Люди готові чекати на морозі навіть годину, аби зайти до магазину. У деяких торгових центрах навіть організували спеціальне місце для цієї черги з табличкою «черга до TK-Maxx».

Справжні баталії відбуваються у магазинах мережі Zara. Вона пропонує знижки до 80% на речі з вибраних колекцій, в основному зимових, що робить одяг значно дешевшим за польські аналоги. Поєдинки за уцінену річ іноді виглядають, як битва під Жовтими Водами.

Черги вишиковуються і до магазинів з електронікою та елементами декору інтер’єрів. Після тривалої перерви у стаціонарній роботі багато мереж влаштовують численні акції та розпродажі, щоб привабити покупців. Судячи з черг, ця стратегія працює.

Черга до ТЦ у Варшаві. Фото  wp.pl

Місця у торгових центрах, де людей небагато – це офіси туристичних компаній та кафе, які можуть продавати їжу та напої лише з собою. Гастрономічні зони недоступні для відвідувачів – усі столики, дивани та крісла обгороджені спеціальною стрічкою, щоб ними не можна було користуватися.

Про відкриття кафе та ресторанів у Польщі поки говорити рано, на думку прем’єр-міністра Матеуша Моравецького та міністра охорони здоров’я Адама Неджєльського, ці заклади відкриються останніми. Користувачі соцмереж вважають, що це буде не раніше середини березня.

Ангеліна Ралко

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень