Нерентабельні школи та дистанційне навчання: що каже заступник міністра фінансів (ФОТО)

Якою має бути оптимальна мережа освітніх закладів?

ГЛАВКОМ публікує інтерв’ю заступником міністра фінансів Романом Єрмоличевим. 

У цьому інтерв’ю заступник міністра фінансів говорить про проблеми розгалуження шкільної мережі та неефективність деяких вчителів.

Роман Єрмоличе пропонує шляхом оптимізації процесів підвищити зарплату ефективним працівникам.

Тобто, у сільській школі кількість учнів менша і тому видатки на фінансування вищі. Єрмоличев наводить приклад, що якщо возити учнів з нерентабельних шкіл до районних і міських, це дасть змогу школярам отримати більш якісну освіту та дозволить зменшити видатки бюджету.

Єрмоличев, зокрема, говорить:

- Так само і з медичними послугами, і з освітніми. Кошти потрібно надавати на оптимальну мережу закладів освіти, з огляду на кількість учнів у класі…

 

За розрахунками Мінфіну, фактична кількість ставок педагогічних працівників у закладах загальної середньої освіти (без інтернатів) становить 502,3 тис. одиниць. Це більше розрахункової кількості ставок на 36,2 тис. одиниць. Тобто у нас вчителів на 36 тисяч більше, ніж потрібно
 

Шкільна мережа у нас дуже розгалужена. І якщо порівняти цифри 90-х років, скільки у нас було шкіл, а також скільки дітей і вчителів у цих школах, то наразі кількість учнів у нас зменшилася майже удвічі, а от учителів не поменшало.
 

Тому треба оптимізувати мережу. Адже у районі чи в якомусь місті освіта якісніша, ніж у селі.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень