Зривали прапор, погрожували зброєю: угорські прикордонники знущалися з дитячого колективу (ВІДЕО)

У відповідь на репресії діти почали співати гімн України

На кордоні України та Угорщини прикордонники не хотіли пропускати дітей з українського ансамблю на фестиваль у Сараєво та погрожували їм автоматами.

Про це розповів керівник Народного художнього колективу Олег Мельник.

Інцидент стався на пункті пропуску Лужанка.

— Щойно на пункті перетину кордону Лужанка з Угорщиною угорські прикордонники влаштували українським дітям Народного художнього колективу України «Ансамбль танцю «Вітамінчики» справжній терор! Такого приниження ми ще не зустрічали!, — написав Мельник.

Коли автобус з дітьми проходив угорський кордон, прикордонники вирішили ретельно перевірити дитячі речі та транспорт.

Спочатку представники Угорщини причепилися до терміну придатності вогнегасника. Проте він виявився не простроченим. Потім прикордонники почали перевіряти аптечки, де знайшли прострочений джгут.

— З якою ненавистю ці с*ки перевертали всі дитячі речі! Вони єхидно сміялися в нашу сторону і таки знайшли прицепку — прострочений жгут!, — повідомив керівник колективу.

Після цього прикордонники почали вимагати повернення автобуса з дітьми на територію України.

Проте колектив разом з керівником не прийняли таке рішення представників Угорщини і почали протистояти їм:

— І ТУТ НАС ПОРВАЛО!!! Діти — на вулицю, гімн України, виривання мобілки з руки, переведення затворів автоматів, і вимога зняти з моїх плеч прапор України!, — повідомив Мельник.

Дітей, які прямували представляти Україну на фольклорному фестивалі в Сараєво, пропустили. Зараз вони перебувають за кордоном, а повертатися до Батьківщини будуть іншим пропускним пунктом, зазначив керівник колективу.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень