Вже не прикидається лібералом: Орбан шокував нацистською заявою про «змішання рас»

Промова прем’єра Угорщини викликала обурення європейського політикуму

Орбан та путін. Фото - Радіо Свобода
Орбан та путін. Фото - Радіо Свобода

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан виступив з промовою, в якій розкритикував так зване «змішання» європейських і неєвропейських рас. 

Його нацистські заяви викликали обурення європейських політиків.

- Ми (угорці) не є змішаною расою... і ми не хочемо ставати змішаною расою, - сказав Орбан.

Він додав, що країни, де змішуються європейці і неєвропейці, «вже не нації».

Подібне Орбан говорив впродовж багатьох років, але це вперше, коли коментарі сформульовані у відверто нацистській манері.

Каталін Чех, членкиня Європарламенту від опозиційної угорської партії “Імпульс", заявила, промова Орбана її неприємно вразила:

- Його заяви нагадують про час, який, я думаю, ми всі хотіли б забути. Вони дійсно показують справжнє обличчя режиму - сказала вона.

Гнівно відреагував і румунський депутат Європарламенту Алін Мітуца: 

- Говорити про расову або етнічну «чистоту», особливо в такому змішаному регіоні, як Центральна і Східна Європа, маячно і небезпечно, - заявив він.

Орбан сказав це під час щорічної показової промови в Бейлі-Тушнаді, Румунія. Саме тут він раніше висловлював основні політичні ідеї та ідеологічні напрямки, зокрема у промові 2014 року він вперше сказав, що хоче побудувати в Угорщині «неліберальну демократію».

Цьогоріч Орбан видав апокаліптичний спіч, в якому передбачив занепад Заходу і пророкував «десятиліття небезпек, невизначеності і війни». 

Він розкритикував західну військову підтримку України, та позиціонував себе головним союзником московитів в Європейському Союзі.

- Чим більше сучасної зброї НАТО надасть українцям, тим більше росіяни будуть просувати лінію фронту... те, що ми робимо, - це продовжуємо війну, - сказав Орбан під час виступу в суботу, 23 липня.

 

Попри теплі стосунки відверто ультраправого Орбана з путіним, Угорщина є членом НАТО. 

В МЗС України вже заявили про те, що угорський прем'єр-міністр поширює класичну російську пропаганду, зокрема у випадку, коли він говорив, введені за війну в Україні санкції проти росії не діють.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень