Змінила Китай на Рівне: неймовірна історія китаянки, яка навчає дітей мови (ВІДЕО)

Каже, вивчила українську, тому що говорити мовою країни, в якій живе, для неї – принципово

Чжоу Хоу народилася і вчителювала в Китаї. Українську мову вона почала вчити ще під час проживання в Пекіні. А нині в Рівному жінка навчає українців різного віку китайській мові.

Українську взялася вивчати самотужки, коли вийшла заміж за рівнянина. 

Особливо важко давалися звуки, яких немає в китайській мові.

Попри це, вона таки їх опанувала, тому що говорити мовою країни, в якій живе, для неї – принципово.

Про це повідомляє Радіо ТРЕК з посиланням на Суспільне

Не тільки з Рівного діти. Мені цікавіше учити українських дітей. Тому що це інший метод вчителювання, аніж в Китаї. Бо мова вчиться з нульового рівня. Діти дуже розумні, – розповідає Чжоу Хоу.

Їй 31 рік, вона уродженка міста Чанша, що на півдні Китаю. В Пекіні працювала вчителькою китайської мови. І саме там почала вивчати українську мову, бо познайомилася з рівнянином і вийшла за нього заміж.

Він дуже добрий хлопець і мені було дуже цікаво, я хотіла знати мову, якою він говорить. Я думала: яка гарна мова, і я хотіла учити цю мову. Перше слово, яке я вивчила у Китаї – слово Україна. Але сама, без вчителя, і думала, що це дуже важко, – каже Чжоу Хоу. 

Їй складно давалися звуки, яких немає в китайській.

Для китайців звук «р» – це дуже важко. Практикувала один місяць, і не могла зрозуміти, як цей язик рухати, як цей звук робили. І вже думала, що без нього обійдуся, а потім зрозуміла, що з цим звуком є багато слів і без нього неможливо почати говорити.

Українська знадобилася жінці, коли два роки тому вона з чоловіком переїхала з Пекіну в Київ, а потім – у Рівне.

Українською мовою я говорю, тому що тут живу і це дуже важливо. Рівне – це місто мені дуже цікаве, тому що маленьке місто, але все є: зоопарк, парк, театр. Не у всіх маленьких містах таке є, – каже Чжоу Хоу.

А ще вона опанувала українську кухню. Одна із найсмачніших страв для неї – млинці з сиром, бо сиру у себе на батьківщині не зустрічала. А коли їздить до рідних – бере консервовані огірки, там від них у захваті.

Фото та відео: Суспільне

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень