Зима близько: Експерт розповів, чому зростає курс долара

Курс долара зріс до 41,5 грн

Фото: курс долара (Віталій Носач, РБК-Україна)

Економічний експерт Олег Пензін розповів, що через фізичний брак готівкових доларів для продажу населенню та наближення опалювального сезону, в Україні спостерігається зростання курсу долара до 41,5 грн.

На думку експерта, зростання курсу готівкового долара було багато в чому викликане дефіцитом готівкової валюти при зростанні попиту населення на неї.  Однак є ще один фактор, який посилив попит на валюту та зростання долара.  

З наближенням зими все більше українців почали купувати опалювальні та обігрівальні прилади на випадок проблем з теплом і світлом. Бізнес почав нарощувати імпорт, на що знадобився долар. Тобто його курс знову штовхає вгору підвищений попит, – пояснив експерт.

Однак це тимчасовий фактор, тож якогось серйозного та стабільного зростання курсу долара у вересні не відбудеться.

Влада поки що відмовилася від ідеї введення податку в 10% на імпорт та обмін валюти, тобто немає подразнюючого бізнес-фактора. НБУ ввів нові обмеження на переказ доларів за кордон, зокрема при обслуговуванні кредитів в іноземних банках. Банки пропонують доларові депозити на 3 місяці.

 

Все це сприяє стабільності гривні і тому навряд чи курс долара протягом найближчих двох тижнів зросте понад 41,5 грн, — прогнозує Олег Пензін.

Джерело: Телеграф

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень