У Рівненському ВНЗ викладачів переводять на «четвертинку» зарплати: Буде 0,25% ставки

Тимчасово

Фото ілюстративне, з мережі
Фото ілюстративне, з мережі

Наші читачі повідомили, що в Рівненському Державному Гуманітарному Університеті викладачів змушують підписувати контракт на 0,25% окладу.

-          Викладачів заставляють підписувати якісь папірці, в яких зазначається, що вони будуть працювати за 0,25 ставки.

Ми поспілкувались про цю ситуацію з деканкою одного з факультетів РДГУ Іриною Юхименко-Назарук.

Вона розповіла, що, так, підписують, але це – звичайна практика, яку вуз застосовує в «міжсезонні». Мовляв, викладачам треба перезаключити контракт з закладом, кількість студентів ще невідома, а отже, немає і навантаження.  

Це тимчасове явище і 0,25 ставки вони будуть отримувати включно до 15 вересня.

- Зараз у викладачів закінчується контракт, навчальний рік ми розпочали з 1 числа і їм треба продовжити цей контракт, але перший курс ми до 15 вересня набираємо, а магістратура – перша хвиля – до 1 жовтня, а після 1 жовтня – друга хвиля. Тобто остаточної кількості студентів ми не знаємо, і навантаження попереднє. І тому, якщо викладачі планують надалі працювати у вузі, щоб ми могли поставити їх в розклад дистанційно, вони пишуть згідно попереднього розподілу. 15 вересня буде зарахований перший курс, збільшується навантаження, викладачі перепідписують заяви на мінімум 0,5 ставки. Перше жовтня приходить – зараховуємо магістратуру, і викладачі пишуть заяви – на + 0,25, можливо на ставку, це в залежності від набору.  

За її словами, підписувати контракт нікого не змушують, викладачі все розуміють і ніхто не протестує.

- Ніхто їх не заставляє, це процес так завжди проходив, тут немає нічого страшного. Але їх ми мусимо взяти, якщо вони хочуть. Ми не заставляємо їх – не хочеш працювати – будь-ласка, не працюй. В кожного працівника заключається контракт, він заключається на рік, на чотири, на п’ять років. В людини закінчується контракт, і ми мусимо його або продовжити, або не продовжити.

На запитання, чи протестують викладачі проти такого розподілу, деканка відповіла, що зазвичай всі все розуміють:

- Особисто на моєму факультеті я не бачу взагалі ніяких проблем. Все вирішується цивілізовано, відкрито, з погодженням всього трудового колективу.      

Хоча, як ми бачимо зі скарги викладача, одностайність такої згоди - під питанням.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень