Кошти від НСЗУ: Чи надходять вони на Рівненщину в умовах війни

Все пояснили у профільному департаменті

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Начальник Департаменту цивільного захисту на охорони здоров’я Рівненщини Олег Вівсянник розповів, що нині в області хороша комунікація з Національною службою охорони здоров’я. Фінансування по пакетах медичних послуг надходить вчасно, а якщо є затримки з надходженням коштів, то це швидко вирішують.  

– Є, звичайно, заклади охорони здоров’я, які добиваються більших виплат. От, наприклад, Рівненський діагностичний центр. Ми постійно маємо комунікацію з НСЗУ і всі моменти вирішуємо. Фінансування по пакетах, як правило, проходить вчасно. А якщо є невеликі затримки, то це швидко вирішується.

 

Крім того, НСЗУ виконує свої зобов’язання щодо покриття тих боргів, які є у лікарнях, що є фінансово неспроможними. Введений так званий 49 пакет, який дозволяє зменшити заборгованість закладів охорони здоров’я, – пояснив Олег Вівсянник.

Головний медик Рівненщини також зауважив, що усі лікарні області мають можливість проводити оперативні втручання, але є нюанси.

– Варто зазначити, що Національна служба здоров’я по пакетах повністю не покриває всю вартість оперативного втручання. Таке трапляється у випадках, якщо пацієнт бажає проведення того чи іншого втручання з використанням більш сучасної техніки або техніки, якої немає у лікарні. Тоді пацієнт має право оплатити це за власні кошти або за кошти, що не заборонені іншими джерелами фінансування, – каже Олег Вівсянник.

На сьогодні НСЗУ повністю покриває витрати на такі послуги:

  • лікування інфаркту, інсульту;
  • ведення пологів;
  • неонатальна допомога;
  • лікування коронавірусу.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень